Γιάννενα: Δημιουργώντας τον χάρτη πρασίνου της πόλης Γιάννενα: Δημιουργώντας τον χάρτη πρασίνου της πόλης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δημιουργώντας τον χάρτη πρασίνου της πόλης

Γιάννενα: Δημιουργώντας τον χάρτη πρασίνου της πόλης

Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει  την εφαρμογή WWF GreenSpaces. To WWF Ελλάς έχει δημιουργήσει μία καινοτόμο εφαρμογή για το πράσινο των ελληνικών πόλεων, μέσω της οποίας οι πολίτες αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στη δημιουργία του μεγαλύτερου χάρτη για το πράσινο στις πόλεις και συμβάλλουν στην ανάδειξη όμορφων χώρων αλλά και χώρων που χρήζουν παρέμβασης. 

Μέσα από τη δωρεάν εφαρμογή που είναι διαθέσιμη για iOS και Android κάθε πολίτης μπορεί να εντοπίσει, να καταγράψει και να αξιολογήσει πράσινους χώρους σε κάθε ελληνική πόλη. 

Ο Δήμος Ιωαννιτών ενθαρρύνει τους δημότες του να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία αυτή προκειμένου να καταγραφούν οι προτάσεις και οι απόψεις τους σχετικά με τους χώρους πρασίνου με στόχο να αναβαθμιστούν οι υπάρχοντες αλλά και να δημιουργηθούν και νέοι. «Με την εφαρμογή για κινητά WWF GreenSpaces έχουμε στα χέρια μας ένα ακόμη εργαλείο αλληλεπίδρασης με τον πολίτη στον οποίο δίνεται η δυνατότητα άμεσα κι εύκολα να καταγρ΄ψει, να αξιολογήσει και να σχολιάσει τα πράσινα σημεία του Δήμου μας. 

Με αυτή την εφαρμογή μπορούν να δουν το πράσινο με άλλο μάτι και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος. Με τη συμμετοχή των πολιτών, των σχολείων και των συλλογικοτήτων, μπορούμε να αλλάξουμε το πράσινο στην πόλη μας», αναφέρει η αντιδήμαρχος Πρασίνου Ελένη Βασιλείου. 

Το WWF Green Spaces είναι μια εφαρμογή για κινητά όπου όλοι μπορούν να πάρουν το πράσινο στα χέρια τους. Το κυριότερο πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι η δυνατότητα που δίνει σε όλους να καταγράψουν και να αξιολογήσουν τους χώρους πρασίνου σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Μέσα από το WWF GreenSpaces μπορούν να βαθμολογήσουν την ποιότητα των πράσινων χώρων που βρίσκονται στη γειτονιά ή στην πόλη. Η αξιολόγηση των χώρων αφορά στην ποιότητα και ποσότητα πρασίνου, το επίπεδο καθαριότητας και την ποιότητα και είδος των υποδομών που κάθε χώρος διαθέτει και η κλίμακα της βαθμολογίας κυμαίνεται από το 1 (κάκιστη εντύπωση) έως 10 (άριστες εντυπώσεις). 

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Δημιουργώντας τον χάρτη πρασίνου της πόλης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1568909819478058359
Σχόλια
item