Γιάννενα: Τιμήθηκαν τρεις διακεκριμένοι Βελλαϊτες Γιάννενα: Τιμήθηκαν τρεις διακεκριμένοι Βελλαϊτες | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Τιμήθηκαν τρεις διακεκριμένοι Βελλαϊτες

Γιάννενα: Τιμήθηκαν τρεις διακεκριμένοι Βελλαϊτες

Τρεις διακεκριμένοι Βελλαϊτες, τιμήθηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου, η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της πρώην Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας. 

Ο λόγος για τον Λευτέρη Γείτονα, τον Δημήτρη Γιωτίτσα που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και τον Στέφανο Φούσα. Στην εκδήλωση, απηύθυναν χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων Δημήτρης Φλώρος και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Κλέανδρος Παπαδόπουλος. Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, ενώ το «παρών» έδωσαν οι Δήμαρχοι Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου και Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, ήταν ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καθηγητής παλαιότερα στο Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς Βασίλης Αναγνωστόπουλος με θέμα Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς: 

Ένας κόσμος ομορφιάς, δημιουργίας και προσφοράς. «Μέσα σ’ αυτό το περιβόλι της φυσικής ομορφιάς ανθεί και  καρπίζει το φυτώριο της γνώσης και του ήθους. Εδώ κυοφορούνται όνειρα και επιδιώξεις, διαπλάθονται μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες χαρακτήρες και ήθη κι όλοι αναπνέουν μέσα σε κλίμα πειθαρχημένης ελευθερίας, πίστης στο Θεό και στην πατρίδα», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

Για την ζωή και το έργο των βραβευόμενων μίλησαν ο Λαοκράτης Βάσης για τον Λευτέρη Γείτονα, ο βελλαϊτης Γεώργιος Κάτσινος πρώην δήμαρχος Ηγουμενίτσας για τον Δημήτρη Γιωτίτσα και ο βελλαϊτης επίσης Στέφανος Κωλέττας για τον Στέφανο Φούσα. Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στους τιμηθέντες. Την εκδήλωση κόσμησε με τις μελωδίες του το Κιθαριστικό Σύνολο «Πασσαρών» Ροδοτοπίου.

ele.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Τιμήθηκαν τρεις διακεκριμένοι Βελλαϊτες
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3922325710423647658
Σχόλια
item