Άγνωστο πώς και πότε θα επιστραφούν οι εισφορές στους συνταξιούχους Άγνωστο πώς και πότε θα επιστραφούν οι εισφορές στους συνταξιούχους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άγνωστο πώς και πότε θα επιστραφούν οι εισφορές στους συνταξιούχους

Άγνωστο πώς και πότε θα επιστραφούν οι εισφορές στους συνταξιούχους

1,9 εκατ. συνταξιούχοι με συντάξεις χαμηλότερες των 1000 ευρώ πρέπει να περιμένουν να πάρουν πίσω ανάξια λόγου ποσά της τάξης των 10 ευρώ. 

Σε φάση προεργασίας βρίσκεται η διαδικασία επιστροφής των ποσών που προκύπτουν από τον εσφαλμένο υπολογισμό της εισφοράς υπέρ ΕΟΠΠΥ στους συνταξιούχους.

Το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του δε δεσμεύεται για το χρόνο και τον τρόπο επιστροφής των ποσών, αν θα είναι δηλαδή άπαξ η σε δόσεις , τονίζοντας ότι θα ανακοινωθούν σύντομα λεπτομέρειες που αφορούν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το σύνολο της δαπάνης ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η πλειοψηφία των συνταξιούχων ,δηλαδή 1,9 εκατ. συνταξιούχοι με συντάξεις χαμηλότερες των 1000 ευρώ πρέπει να περιμένουν να πάρουν πίσω ανάξια λόγου ποσά της τάξης των 10 ευρώ. 

Μόνο 100.000 συνταξιούχοι κυρίως από τις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες και το ΤΕΒΕ θα πρέπει να περιμένουν σεβαστά ποσά έως και 3000 ευρώ.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο εργασίας «Η παρακράτηση εισφορών υπέρ ασθενείας, επί πλασματικών και όχι επί των πράγματι καταβαλλόμενων συντάξεων, είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Με διάταξη του ν.4387/2016, διορθώθηκε ο λάθος τρόπος παρακράτησης της εισφοράς ασθενείας και ως βάση υπολογισμού της κράτησης προσδιορίστηκε το καταβαλλόμενο ποσό της σύνταξης.


Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε την αδικία και έχει δεσμευτεί για την επιστροφή των ποσών που αναλογούν στους συνταξιούχους, για το διάστημα από 1/1/2012 έως και 30/6/2016.»
 
Epirusblog Gr
5 of 5
Άγνωστο πώς και πότε θα επιστραφούν οι εισφορές στους συνταξιούχους
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4882423971415460480
Σχόλια
item