Γιάννενα: Δεκαπέντε κάλπες στον νομό Ιωαννίνων

Γιάννενα: Δεκαπέντε κάλπες στον νομό Ιωαννίνων

Δεκατρία εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στον νομό Ιωαννίνων για την εκλογική διαδικασία ανάδειξης του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι γραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους, οι οποίοι μπορούν να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. 

Μαζί τους πρέπει να έχουν το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατήριο, να καταβάλουν εισφορά /δωρεά ύψους τουλάχιστον τριών ευρώ, να υποβάλουν αίτηση και να εγγράφονται σε κατάλογο ψηφισάντων.

Με απόφαση της ΝΟΕ Ιωαννίνων, στην πόλη των Ιωαννίνων θα λειτουργήσουν ένα εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες στην αίθουσα εκθέσεων του πολιτιστικού πολυχώρου «Δ. Χατζής» και ένα ακόμη εκλογικό τμήμα με δύο κάλπες στα γραφεία της ΔΕΥΑΙ, στην οδό 8ης Μεραρχίας 3-5 (Ριζάρειος Πολιτεία). 
Τα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στα παλαιά δημαρχεία σε Κατσικά, Πεδινή, Πέραμα, Καλπάκι, Ελεούσα και Καλέντζι, στα δημαρχεία σε Κόνιτσα, Ασπράγγελους και Πράμαντα και στα Πνευματικά Κέντρα σε Μέτσοβο και Κρυφοβό.
Για την ανάδειξη του επικεφαλής απαιτείται η συγκέντρωση του 50% +1 των εγκύρων ψηφοδελτίων. 
Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δε συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψηφοδελτίων, οι εκλογές θα επαναληφθούν την Κυριακή 19 Νοεμβρίου τις ίδιες ώρες και στα ίδια εκλογικά τμήματα. Δικαίωμα συμμετοχής στις επαναληπτικές εκλογές έχουν μόνο όσοι ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή.
Στο ψηφοδέλτιο τίθεται ένας σταυρός προτίμησης δίπλα στο όνομα του υποψηφίου της επιλογής του ψηφοφόρου.
«Η επιτυχία των εκλογών για το πρωτόγνωρο και δημοκρατικό αυτό εγχείρημα, για τη χώρα μας και όχι μόνο, εξαρτάται από τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των συμπατριωτών μας. 
Για τον λόγο αυτό η ΝΟΕ Ιωαννίνων, σας καλεί όλους να συμμετέχετε στο εγχείρημα, ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει δυνατούς και προπαντός ενωμένους, ανεξαρτήτως του προσώπου που θα επικρατήσει στις εκλογές , αφού αυτό θα εκπροσωπεί την πλειοψηφία και την γνήσια προτίμηση των εκλογέων», τονίζεται σε ανακοίνωση-κάλεσμα της ΝΟΕ Ιωαννίνων.
agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δεκαπέντε κάλπες στον νομό Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7016525268857495152
item