Γιάννενα: Σε έργα των Ιωαννίνων εκπρόσωποι της Κοινότητας Γιάννενα: Σε έργα των Ιωαννίνων εκπρόσωποι της Κοινότητας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Σε έργα των Ιωαννίνων εκπρόσωποι της Κοινότητας

Γιάννενα: Σε έργα των Ιωαννίνων εκπρόσωποι της Κοινότητας
Στο πλαίσιο της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020 διοργανώθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Ηπείρου Τεχνική Συνάντηση και επισκέψεις σε συγχρηματοδοτούμενα έργα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος».
Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και των υπηρεσιών ΕΣΠΑ, συμμετείχαν στην Τεχνική Συνάντηση και στη συνέχεια συνοδευόμενοι από στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας, επισκέφθηκαν δύο εν λειτουργία έργα που χρηματοδοτούνται από το Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020, καθώς και τη μονάδα ΑΣΑ.
Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας και το Πολυδύναμο Κτίριο για τη στέγαση νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα οποία ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία τους. Στις επισκέψεις παραβρέθηκαν – μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκος και η πρόεδρος του Τμήματος ΒΕΤ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Αικ. Ψαρροπούλου.
Ειδικότερα,
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας – από τα πρώτα που τέθηκαν σε λειτουργία πανελλαδικά- προσφέρει υπηρεσίες ενημέρωσης και υποστήριξης (σχετικά με προγράμματα πρόνοιας – κοινωνικής ένταξης) στους ενδιαφερόμενους πολίτες. Ο προϋπολογισμός της συγχρηματοδοτούμενης πράξης ανέρχεται σε 112.320 ευρώ.
epi zitsa
Το Πολυδύναμο Κτίριο για τη στέγαση νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (με τελικό προϋπολογισμό 5.449.195 ευρώ) αφορά στο διώροφο κτήριο για την εξυπηρέτηση των αναγκών του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου, καθώς και την προμήθεια του απαιτούμενου εξοπλισμού για την πλήρη λειτουργικότητά του.
Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνοδευόμενοι από την Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος κ. Τ. Καλογιάννη, επισκέφθηκαν τη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων στο Δήμο Δωδώνης.
epi asa
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε έργα των Ιωαννίνων εκπρόσωποι της Κοινότητας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8149804701386294721
Σχόλια
item