Γιάννενα: «Σχολικά Γεύματα» και στην Ήπειρο

Γιάννενα: «Σχολικά Γεύματα» και στην Ήπειρο

Την επέκταση και σε 46 δημοτικά σχολεία της Ηπείρου, στους νομούς Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας, του προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα», το οποίο υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Παιδείας, προβλέπει απόφαση του υπουργού Παιδείας, που ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το πρόγραμμα, που αφορά την καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος, στόχο έχει τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ενίσχυση της εκπαίδευσης και την ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.

Το μενού αφορά και τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. 
Τα γεύματα παρασκευάζονται από επιλεγμένο προμηθευτή που διαθέτει τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής και σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που ορίζονται. Για τη συμμετοχή των μαθητών στα «Σχολικά Γεύματα», ζητείται η ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές του σχολείου, ακόμη και αν δεν παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα. Η ώρα της σίτισης διαρκεί από 13.20- 13.45 για τους μαθητές που δεν παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα και έως τις 2 το μεσημέρι για τους υπόλοιπους.
Στο νομό Ιωαννίνων, τα «Σχολικά Γεύματα» θα εφαρμοστούν στο 1ο, 2ο και 4ο Ειδικό, στο 3ο, 4ο, 6ο, 9ο, 10ο, 13ο και 24ο δημοτικό σχολείο, καθώς και στα δημοτικά σχολεία Αγίας Μαρίνας, 2ο Ανατολής, Ασβεστοχωρίου, Δροσοχωρίου, Κατσικά, Κουτσελιού, Λογγάδων, 1οΜαρμάρων, Μπάφρας – Νεοκαισάρειας και 1ο Περάματος.
agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Σχολικά Γεύματα» και στην Ήπειρο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2989630644181862175
item