Γιάννενα: Επί τάπητος οι αλλαγές στο Λύκειο Γιάννενα: Επί τάπητος οι αλλαγές στο Λύκειο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επί τάπητος οι αλλαγές στο Λύκειο

Γιάννενα: Επί τάπητος οι αλλαγές στο Λύκειο
Παρουσία του προέδρου της ΟΛΜΕ, Νίκου Παπαπχρήστου, πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στα Γιάννενα, οι εργασίες για τις αλλαγές στο Λύκειο.
Δεκάδες καθηγητές βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Du Lac, προκειμένου να ακούσουν και να ενημερωθούν για τις αλλαγές που προτείνει το υπουργείο για το νέο Λύκειο. Αλλαγές που προκαλούν σύγχυση και άγχος στους μαθητές καθώς οι ανακοινώσεις διαδέχονται η μια την άλλη από πλευράς του υπουργείου.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη θέση της ΟΛΜΕ που είναι μεταξύ άλλων η εξασφάλιση του μορφωτικού χαρακτήρα του.
Όπως είπε, το κύριο βάρος των όποιων αλλαγών πρέπει να δοθεί στο περιεχόμενο του Λυκείου, δηλαδή στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, στη μείωση και τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης, τον εκσυγχρονισμό των μεθόδων διδασκαλίας-εξέτασης και την αναβάθμιση της γενικής παιδείας.
«Είμαστε αντίθετοι στη συρρίκνωση της γενικής εκπαίδευσης στο Λύκειο, στη δραματική μείωση των γνωστικών αντικειμένων. Διαφωνούμε με το διπλασιασμό των Πανελλαδικών εξετάσεων με την εισαγωγή νέων εξετάσεων στη μέση της σχολικής χρονιάς. 
Είμαστε αντίθετοι στην όποια «φροντιστηριοποίηση» και με την προσμέτρηση της βαθμολογίας των δημιουργικών εργασιών, η οποία μάλιστα θα γίνεται από εξωτερικούς αξιολογητές…», είπε ο κ. Παπαχρήστος, δείχνοντας τα προβλήματα που υπάρχουν από τις προωθούμενες αλλαγές.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Στέφανος Μιχάλης που ευχαρίστησε δημόσια τόσο τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ όσο και τους συναδέλφους του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν μαζικά στην ενημέρωση.

anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Επί τάπητος οι αλλαγές στο Λύκειο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3008167074143789227
Σχόλια
item