Το Ευχαριστώ των Κατοίκων της Σύμης στο Στρατό! Το Ευχαριστώ των Κατοίκων της Σύμης στο Στρατό! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το Ευχαριστώ των Κατοίκων της Σύμης στο Στρατό!

Το Ευχαριστώ των Κατοίκων της Σύμης στο Στρατό!
Τους κανονικούς της ρυθμούς βρίσκει σταδιακά η ζωή στη Σύμη, μία εβδομάδα μετά την καταστροφή που υπέστη από τις πλημμύρες , χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού που πνίγηκε κυριολεκτικά στη λάσπη, καθαρίστηκε ενώ απομακρύνθηκαν από το κεντρικό οδικό δίκτυο και όσα υλικά είχαν παρασυρθεί από τις κατολισθήσεις.
Μιλώντας ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος επιχειρησιακής ετοιμότητας Χρήστος Ευστρατίου, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο νησί με εντολή του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, περιέγραψε την κατάσταση που αντίκρισε τόσο ο ίδιος όσο και οι χειριστές των μηχανημάτων όταν έφτασαν την επόμενη μέρα στη Σύμη.
Αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση της περιφέρειας και του Στρατού  να συνδράμει στο έργο καθαρισμού και στις δύσκολες ώρες που πέρασαν οι κάτοικοι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό μέχρι να αποκατασταθούν σταδιακά οι ζημιές και οι βλάβες.
Μιλώντας για το τι ακριβώς έγινε εκείνη τη μέρα που σημειώθηκε η κακοκαιρία είπε τα εξής: «Ενημερωθήκαμε ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν γύρω στις 6 το απόγευμα.
Ο περιφερειάρχης μας ήταν σε συνεννόηση με το στρατηγό  και αποφασίστηκε ώστε στις 5 το πρωί να είμαστε έτοιμοι να μεταφέρουμε τα μηχανήματα της περιφέρειας και του στρατού, καθώς και εργολάβων που οικειοθελώς ήρθαν να βοηθήσουν, στη Σύμη.
Επιβιβαστήκαμε στις 5.30 το πρωί της επόμενης μέρας και αναχωρήσαμε για το λιμάνι της Σύμης όπου φτάσαμε εκεί και ήταν πολύ συγκινητικό αυτό που είδαμε στα μάτια των ανθρώπων.
Μας περίμεναν σαν σωτήρες καθώς πρώτη φορά έβλεπαν άμεση ανταπόκριση και τόσα μηχανήματα αλλά και τόση βοήθεια να πηγαίνει στο νησί τους.
Κατευθείαν ξεκινήσαμε το έργο καθαρισμού με μηχανήματα της περιφέρειας, των εργολάβων και του στρατού αφού είδαμε τις προτεραιότητες, και μάλιστα την πρώτη μέρα κάναμε ανά τρίωρο συναντήσεις ώστε να δούμε που βαδίζαμε»
rodiaki.gr.
Epirusblog Gr
5 of 5
Το Ευχαριστώ των Κατοίκων της Σύμης στο Στρατό!
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5719203749791882519
Σχόλια
item