Θεσπρωτία: Και η γνωστή Θεσπρωτή δημοσιογράφος Βάσω Γκόρου σε δικαστική διαμάχη με την ΕΡΤ Ιωαννίνων... Θεσπρωτία: Και η γνωστή Θεσπρωτή δημοσιογράφος Βάσω Γκόρου σε δικαστική διαμάχη με την ΕΡΤ Ιωαννίνων... | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Και η γνωστή Θεσπρωτή δημοσιογράφος Βάσω Γκόρου σε δικαστική διαμάχη με την ΕΡΤ Ιωαννίνων...

Θεσπρωτία: Και η γνωστή Θεσπρωτή δημοσιογράφος Βάσω Γκόρου σε δικαστική διαμάχη με την ΕΡΤ Ιωαννίνων...

Και η γνωστή, έμπειρη και με πλούσιο έργο Θεσπρωτή δημοσιογράφος Βάσω Γκόρου βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την ΕΡΤ Ιωαννίνων, μαζί με τους άλλους τρεις συναδέλφους της εξωτερικούς συντάκτες Σωτήρη Αργύρη, Βασίλη Παππά και Κώστα Παπαθεοδώρου.  

Έστειλαν σε όλες τις Ενώσεις Συντακτών κείμενο διαμαρτυρίας, όπου, μεταξύ άλλων, τονίζουν: "Μέρες αναστάτωσης στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, με αφορμή το πρόσφατο έγγραφο του διευθυντή Περιφερειακών Σταθμών Μιχάλη Μεσσήνη, για πενθήμερη παρουσία των δημοσιογράφων (εξωτερικών συντακτών) στο Σταθμό... Και οι τέσσερις δημοσιογράφοι έχουμε στείλει προς όλους αλλεπάλληλες επιστολές διαμαρτυρίας χωρίς όμως αποτέλεσμα. 

Στις επιστολές μας περιγράφαμε ακριβώς  την κατάσταση, τον τρόπο διοίκησης και το αποτέλεσμα αυτής της σκόπιμης και υποβολιμαίας τακτικής. 

Είναι προφανές πως οι διοικητικές εμμονές οδηγούν σε συνεχείς προστριβές και εντάσεις...". Καταγγέλλεται ότι δεν αναγνωρίζεται ως δημοσιογραφικό έργο η σύνταξη του δελτίου ειδήσεων, το ρεπορτάζ, οι ανταποκρίσεις και οι αναλύσεις σε μείζονα τοπικά, εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος γεγονότα. 

Και προστίθεται: "Ως εκ τούτου υπάρχει ενδεχόμενο με αυτή τη «μεθοδολογία» να συντρέξουν -τεχνηέντως κατασκευασθέντες- λόγοι περικοπής μισθών, επειδή απλώς η Συντονίστρια δεν θέλει η δεν δύναται να αναγνωρίσει το δημοσιογραφικό έργο και τη δημοσιογραφική ευθύνη... Πρόκειται για αυθαιρεσία που ήδη επισημάναμε και ο μόνος δρόμος θα είναι πλέον η Δικαιοσύνη".

Ακόμη σημειώνεται ότι "το τελευταίο έγγραφο του κ. Μεσσήνη, το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλους μας από την Αγγ. Παππά, αναφέρεται μόνο στα τυπικά μας καθήκοντα και όχι στα ουσιαστικά. Και ώ του θαύματος ξεχνά ότι εκτελούμε χρέη, βάσει της πρόσληψής μας, εξωτερικού συντάκτη! Εσκεμμένη προφανώς η άγνοια, η οποία, όμως, δεν δικαιολογείται στα υπηρεσιακά έγγραφα και με τη νομιμότητα να είναι υπό πλήρη αμφισβήτηση. 

Ασφαλώς και θα πρέπει να ασκηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος περί της αυθαίρετης ερμηνείας. Η ΕΡΤ Ιωαννίνων λειτουργούσε άψογα χάρη στη βούληση όλων ημών, με τοπικό πρόγραμμα επαρκές, καλύπτοντας ειδησεογραφικά και με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις όλη των Ήπειρο (Ραδιοφωνικά και Τηλεοπτικά). 

Από εδώ και πέρα η «συμμόρφωση» στις επιταγές της διοίκησης πέραν της αυθαιρεσίας θα υποβαθμίσει το πρόγραμμα και ενδεχομένως θα μειώσει το παραγόμενο μέχρι τώρα δημοσιογραφικό έργο... Οι αγνοούντες τι σημαίνει ενημέρωση αδιαφορούν, στρεφόμενοι ουσιαστικά κατά του συνθήματος «ΕΡΤ παντού», δίνοντας προτεραιότητα στις εμμονές τους και στο γράμμα του νόμου που ουδόλως τηρούν ή καλύτερα το τηρούν αλά καρτ. 

Και καταλήγει η ανακοίνωση: "Το τελευταίο έγγραφο αποτελεί σαφή «στοχοποίηση» των τεσσάρων δημοσιογράφων, αφού σε καμία άλλη μονάδα της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα δεν απεστάλη και προφανώς δεν ισχύει... Αυτά είναι στοιχεία και συναισθήματα που απάδουν από κάθε χρηστό, ορθολογικό και παραγωγικό μοντέλο διοίκησης και οδηγούν νομοτελειακά στη φθορά, την απαξίωση, τον ευτελισμό και τέλος στο... μαύρο!".

katoci.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Και η γνωστή Θεσπρωτή δημοσιογράφος Βάσω Γκόρου σε δικαστική διαμάχη με την ΕΡΤ Ιωαννίνων...
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7335892577224403365
Σχόλια
item