Γιάννενα: Κλειστά κάθε Κυριακή τα καταστήματα των Ιωαννίνων Γιάννενα: Κλειστά κάθε Κυριακή τα καταστήματα των Ιωαννίνων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κλειστά κάθε Κυριακή τα καταστήματα των Ιωαννίνων

Γιάννενα: Κλειστά κάθε Κυριακή τα καταστήματα των Ιωαννίνων
Ξεκίνησε σήμερα η 15ήμερη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος
Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 1η Νοεμβρίου η 15ήμερη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.
Το καταναλωτικό κοινό μπορεί να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.
Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και κατά τη διενέργειά τους εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Στο διάστημα αυτό, δίνεται από τον νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων δια της προέδρου της Αθηνάς Σπύρου καλεί τους εμπόρους να μην λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή ενώ τάσσονται κατά των εκπτώσεων μιας και όπως λέει «ακόμη δεν παρέλαβαν και θα πρέπει να προβούν σε εκποίηση των ειδών τους».
Στο μεταξύ, τίθεται σε λειτουργία το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων των Ιωαννίνων ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος.
Η εφαρμογή του συγκεκριμένου ωραρίου ξεκινά την 1η Νοεμβρίου και λήγει στις 24 Μαρτίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τις Κυριακές τα εμπορικά θα παραμένουν κλειστά.  Την Δευτέρα, την Τετάρτη και το Σάββατο θα ανοίγουν στις εννέα το πρωί και θα κλείνουν στις δυόμισι το μεσημέρι ενώ Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα είναι ανοιχτά από τις εννέα μέχρι τις δύο το μεσημέρι και από τις πεντέμισι μέχρι τις εννέα το βράδυ.
Οδηγίες της ΕΣΕΕ
Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας δίνει σχετικές οδηγίες και διευκρινίσεις στις ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΣΣΕ σε επιστολή της, στη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (άρθρο 21 ν. 4177/2013), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. 
Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ. 
Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
proinanea.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Κλειστά κάθε Κυριακή τα καταστήματα των Ιωαννίνων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8619088087518164283
Σχόλια
item