Γιάννενα: Ξανά στο στόχαστρο το Μέκειο Οικοτροφείο


Γιάννενα: Ξανά στο στόχαστρο το Μέκειο Οικοτροφείο

Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε, για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, το Μέκειο Οικοτροφείο, στην οδό Τσακάλωφ, με τα κίνητρα να παραμένουν άγνωστα.

Όταν πριν έναν περίπου χρόνο οι υπεύθυνες της Αδελφότητας Ελληνίδων Κυριών «Ζωοδόχος Πηγή», που έχουν την ευθύνη διαχείρισής του, αντίκρισαν ίχνη από πυροβολισμούς στα τζάμια του κτιρίου, αρκέστηκαν στην εξήγηση που τους έδωσαν κάποιοι γείτονες, ότι δηλαδή στην περιοχή συχνάζουν τοξικομανείς και πιθανώς υπήρξε κάποιο επεισόδιο με πυροβολισμό.

Όμως, όταν το πρωί της Δευτέρας βρήκαν τη τζαμαρία σπασμένη, χωρίς να υπάρχει και κάποια πέτρα στον εσωτερικό χώρο, άρχισαν να σκέφτονται ότι δεν μπορεί να πρόκειται και πάλι για τυχαίο γεγονός, χωρίς όμως να μπορούν να βρουν μια λογική εξήγηση, γιατί έγιναν στόχος μιας νέας επίθεσης.
Η Αστυνομία, που κλήθηκε στο σημείο, περιορίστηκε σε μια απλή καταγραφή του συμβάντος, με την ανησυχία, ωστόσο, να έχει φωλιάσει στις γυναίκες της Αδελφότητας, που έχουν σχέδια για την αξιοποίηση του Μέκειου Οικοτροφείου, ώστε κάποια στιγμή μελλοντικά να μπορέσει να φιλοξενεί ακόμη και σεμινάρια από το εξωτερικό για το πλέξιμο και την τέχνη του αργαλειού.
Σήμερα, στο Μέκειο πραγματοποιούνται μαθήματα κοπτικής-ραπτικής και πλεκτικής.
agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ξανά στο στόχαστρο το Μέκειο Οικοτροφείο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 604338325144686975
item