Έτοιμο να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία κατά του Ιράν το Ισραήλ Έτοιμο να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία κατά του Ιράν το Ισραήλ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Έτοιμο να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία κατά του Ιράν το Ισραήλ

Έτοιμο να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία κατά του Ιράν το Ισραήλ

Ισραήλ – Σαουδική Αραβία συμμαχία; Έτοιμο να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία, το χθεσινό εχθρό του, κατά του Ιράν είναι το Ισραήλ, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων  έναν διαδικτυακό αραβόφωνο ειδησεογραφικό ιστότοπο.

Το Ισραήλ, σημείωσε ο αντιστράτηγος Γκάντι Έιζενκοτ, είναι έτοιμο να ανταλλάξει «πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών» με την Σαουδική Αραβία, υπερθεματίζοντας ότι οι δύο χώρες έχουν ένα κοινό συμφέρον να αντιταχθούν στην Τεχεράνη. 

Ο ισραηλινός αντιστράτηγος διευκρίνισε στην εφημερίδα Elaph, που ιδρύθηκε από έναν σαουδάραβα επιχειρηματία και εδρεύει στην Βρετανία, ότι το Ισραήλ δεν έχει κανένα σχέδιο να επιτεθεί στην σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ.

«Με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, υπάρχει η πιθανότητα μιας νέας διεθνούς συμμαχίας στην περιοχή και ένα μεγάλο στρατηγικό σχέδιο πρέπει να καταρτιστεί για να σταματήσουμε τον ιρανικό κίνδυνο» επισήμανε.

«Είμαστε έτοιμοι να ανταλλάξουμε εμπειρογνωμοσύνη με τα μετριοπαθή αραβικά κράτη και πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών για να αντιμετωπίσουμε το Ιράν», είπε χαρακτηριστικά ο Έιζενκοτ.

Ένας αξιωματικός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο το περιεχόμενο των δηλώσεων του Έιζενκοτ. Πρόσθεσε ότι η συνέντευξη διεξήχθη στο Τελ Αβίβ από έναν ανταποκριτή του ιστοτόπου και ότι ήταν η πρώτη ενός εν ενεργεία αρχηγού ενόπλων δυνάμεων της χώρας σε αραβικό μέσο ενημέρωσης από το 2005.

Οι κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ Τεχεράνης και Ριάντ έχουν πυροδοτήσει σενάρια και εικασίες ότι τα κοινά συμφέροντα μπορούν να ωθήσουν Σαουδική Αραβία και Ισραήλ να συνεργαστούν ενάντια στην κοινή απειλή, όπως την χαρακτηρίζουν, που εγείρει το Ιράν.

Epirusblog Gr
5 of 5
Έτοιμο να συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία κατά του Ιράν το Ισραήλ
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 2040588264553744002
Σχόλια
item