Αναστασιάδης: Δεν θα δεχθώ όποια λύση του Κυπριακού βλέποντας το κράτος να καταρρέει Αναστασιάδης: Δεν θα δεχθώ όποια λύση του Κυπριακού βλέποντας το κράτος να καταρρέει | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αναστασιάδης: Δεν θα δεχθώ όποια λύση του Κυπριακού βλέποντας το κράτος να καταρρέει

Αναστασιάδης: Δεν θα δεχθώ όποια λύση του Κυπριακού βλέποντας το κράτος να καταρρέει

«Η όποια λύση που δεν θα επιτρέπει τα ελάχιστα, την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου θα καταρρεύσει την επομένη» τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος. 

Ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως δεν είναι διατεθειμένος να δει να καταρρέει η Κυπριακή Δημοκρατία χάρη της όποιας λύσης του Κυπριακού. 

Μιλώντας σε  εκδήλωση της Επιτροπής Κατεχομένων Κοινοτήτων για καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983, τόνισε πως δεν πρόκειται να φέρει ενώπιον του λαού λύση για την οποία δεν πιστεύει ότι αποτελεί αυτό που επιδιώκει ο λαός, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, «διότι η όποια λύση που δεν θα επιτρέπει τα ελάχιστα, την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου θα καταρρεύσει την επομένη».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι η 15η Νοεμβρίου του 1983, ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους, αποτελεί για κάθε πολίτη όχι μόνο της Κύπρου, αλλά και κάθε πολίτη στον κόσμο που σέβεται τη διεθνή νομιμότητα, μία μέρα κατά την οποία το διεθνές δίκαιο γνώρισε ένα ακόμη πλήγμα από τους ίδιους, οι οποίοι το καλοκαίρι του 1974 παραβίασαν κάθε έννοια δικαίου.

Η μονομερής, αποσχιστική αυτή πράξη και η έκτοτε προσπάθεια συντήρησης αυτού του παρανόμου μορφώματος, συνέχισε, δεν καταδεικνύει τίποτε άλλο παρά τη συνεχιζόμενη άκαμπτη και αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας, ως κατοχικής δύναμης, να συμμορφωθεί με τα Ψηφίσματα 541 (1983) και 550 (1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Με τα εν λόγω ψηφίσματα, η διεθνής κοινότητα, στο σύνολό της, σημείωσε, καταδίκασε απερίφραστα την ανακήρυξη αυτή ως νομικά άκυρη, ζητώντας παράλληλα την ανάκλησή της και καλώντας όλα τα κράτη να σεβαστούν την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την ενότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Epirusblog Gr
5 of 5
Αναστασιάδης: Δεν θα δεχθώ όποια λύση του Κυπριακού βλέποντας το κράτος να καταρρέει
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2410863980269289522
Σχόλια
item