Ιαπωνία: Αλκοόλ τέλος στον αμερικανικό στρατό-Πεζοναύτης προκάλεσε δυστύχημα Ιαπωνία: Αλκοόλ τέλος στον αμερικανικό στρατό-Πεζοναύτης προκάλεσε δυστύχημα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιαπωνία: Αλκοόλ τέλος στον αμερικανικό στρατό-Πεζοναύτης προκάλεσε δυστύχημα

Ιαπωνία:Αλκοόλ τέλος στον αμερικανικό στρατό-Πεζοναύτης προκάλεσε δυστύχημα

Τη "μέχρι νεωτέρας" απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ στις δυνάμεις του που σταθμεύουν στην Ιαπωνία αποφάσισε τη Δευτέρα ο αμερικανικός στρατός, μετά το θανατηφόρο τροχαίο την, Κυριακή που προκάλεσε ένας μεθυσμένος αμερικανός στρατιώτης στο αρχιπέλαγος της Οκινάουα στη νοτιοδυτική Ιαπωνία.

"Μέχρι νεωτέρας, απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ για όλους τους αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στη χώρα, όπως απαγορεύεται και μέσα στα στρατόπεδά τους, σε δημόσιους χώρους όπως τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα και τα ξενοδοχεία", σύμφωνα με την ανακοίνωση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ιαπωνία. "Απαγόρευση εξόδου" από τις βάσεις τους έχει επιβληθεί επίσης στις αμερικανικές δυνάμεις της Οκινάουα.

Την Κυριακή το απόγευμα ένας Ιάπωνας, 61 ετών, έχασε τη ζωή του στην Οκινάουα σε τροχαίο που προκάλεσε ένα μέλος του Σώματος Πεζοναυτών που οδηγούσε ένα φορτηγό σε κατάσταση μέθης.

Το αλκοτέστ έδειξε ότι το επίπεδο του αλκοόλ στο οργανισμό του 21 ετών πεζοναύτη, ήταν τριπλάσιο του ανώτατου επιτρεπτού ορίου για να οδηγεί κάποιος, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

"Όταν οι στρατιώτες
 μας δεν ανταποκρίνονται στις υψηλές προσδοκίες που έχουμε γι' αυτούς, αυτό βλάπτει τους δεσμούς μεταξύ των βάσεων και των τοπικών κοινοτήτων και δυσχεραίνει την αποστολή μας", τόνισε ο αμερικανικός στρατός.

"Είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι το τροχαίο αυτό σημειώθηκε παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της ιαπωνικής κυβέρνησης (στις αμερικανικές δυνάμεις που υπηρετούν στις βάσεις στην Ιαπωνία) να εφαρμοστούν προληπτικά μέτρα και να ενισχυθεί η πειθαρχία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα, κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης του Τύπου.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ιαπωνία Ουίλιαμ Χάγκιρτι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ζήτησε συγνώμη, είπε ο Σούγκα.

Ο αμερικανικός στρατός στην Ιαπωνία εξήγησε ότι θα διοργανώσει "αμέσως" υποχρεωτικά μαθήματα για την ευαισθητοποίηση του πολιτικού και στρατιωτικού του προσωπικού στην "υπεύθυνη" κατανάλωση αλκοόλ και στην "αποδεκτή συμπεριφορά".

Περίπου 47.000 αμερικανοί στρατιώτες υπηρετούν σε βάσεις στην Ιαπωνία, από τους οποίους περισσότεροι από τους μισούς στο μικρό αρχιπέλαγος της Οκινάουα, για την παρουσία των οποίων διαμαρτύρονται συχνά οι κάτοικοι. Συνεπώς περιστατικά στα οποία εμπλέκονται αμερικανικοί στρατιώτες στην Οκινάουα, τα οποία προβάλλονται ιδιαίτερα από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Αυτές τις μέρες, ένας Αμερικανός πρώην πεζοναύτης στην Οκινάουα δικάζεται για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας 20χρονης Γιαπωνέζας που διαπράχθηκε πέρυσι. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου για την υπόθεση αυτή, την οποία προβάλλουν πολύ τα ΜΜΕ, αναμένεται την 1η Δεκεμβρίου.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιαπωνία: Αλκοόλ τέλος στον αμερικανικό στρατό-Πεζοναύτης προκάλεσε δυστύχημα
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 5440028118117819530
Σχόλια
item