Η Κομισιόν κλείνει το μάτι στους Κινέζους για τον λιγνίτη Η Κομισιόν κλείνει το μάτι στους Κινέζους για τον λιγνίτη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Η Κομισιόν κλείνει το μάτι στους Κινέζους για τον λιγνίτη

Η Κομισιόν κλείνει το μάτι στους Κινέζους για τον λιγνίτη

Η οριστικοποίηση του πακέτου για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Παράθυρο για τη συμμετοχή μη Ευρωπαϊκών εταιρειών στο market test για την πώληση του λιγνίτη άνοιξε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, κ. Μάρος Σέφκοβιτς.

Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Greek Energy Forum, υπό την ομπρέλα της ΕΕ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος για πρώτη φορά άφησε ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο, θέτοντας ως προϋπόθεση να έχει την συναίνεση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού.

Ο κ. Σέφκοβιτς δήλωσε ότι υπό όρους είναι επιτρεπτή η συμμετοχή, άποψη με την οποία εμμέσως ευθυγραμμίστηκε πρόσφατα και ο υπουργός Περιβάλλοντος, λέγοντας ότι «δεν απαγορεύεται». 

Η οριστικοποίηση του πακέτου για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ βρίσκεται στην τελική ευθεία ωστόσο το ενδιαφέρον των διεθνών ενεργειακών παικτών είναι σαφές ότι θα καθοριστεί από το μείγμα των μονάδων που θα ενταχθούν στο καλάθι.

newmoney.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Η Κομισιόν κλείνει το μάτι στους Κινέζους για τον λιγνίτη
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 807966029516296423
Σχόλια
item