Γιάννενα: Διαμορφώνοντας ένα κοινό πεδίο ανώτερης εκπαίδευσης Γιάννενα: Διαμορφώνοντας ένα κοινό πεδίο ανώτερης εκπαίδευσης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Διαμορφώνοντας ένα κοινό πεδίο ανώτερης εκπαίδευσης

Γιάννενα: Διαμορφώνοντας ένα κοινό πεδίο ανώτερης εκπαίδευσης
Σε επίτιμο Διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναγορεύθηκε από το βράδυ της Τρίτης η καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου Μαίρη Κουτσελίνη. 
Η κα Κουτσελίνη είναι διευθύντρια της έδρας της UNESCO για την ισότητα και ενδυνάμωση των φύλων και στην τελετή αναγόρευσης ανέπτυξε την ομιλία της με θέμα «Ποιότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση». 
Από το 2013 είναι συντονίστρια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του υπουργείου Παιδείας στην Κύπρο και από το 2015 πρόεδρος του κυπριακού φορέα διασφάλισης και πιστοποίησης της ποιότητας στην ανώτερη εκπαίδευση. 
Η προσφώνηση στην τελετή έγινε από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Γ. Καψάλη για να ακολουθήσει ο έπαινος της τιμώμενης από την πρόεδρο του Τμήματος Νηπιαγωγών Καθηγήτρια Μαρία Σακελλαρίου. 
Μετά την επίδοση των τίτλων από τον πρύτανη κ. Καψάλη η κα Κουτσελίνη είχε την ευκαιρία να μιλήσει για την πορεία της προσπάθειας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαμόρφωση ενός κοινού πεδίου ανώτερης εκπαίδευσης. 
«Η ανώτερη εκπαίδευση στην Ευρώπη προσπαθεί μέσα σε ιδιαίτερες προκλήσεις, να εναρμονίσει αλληλοσυγκρουόμενες καταστάσεις. 
Το πρόβλημα που υπάρχει στα προγράμματα εκπαίδευσης είναι εάν θα ενισχυθεί η ποιότητά τους και θα γίνουν μετρήσιμα ή εάν τα προγράμματα θα προσανατολιστούν στην αγορά εργασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Διαμορφώνοντας ένα κοινό πεδίο ανώτερης εκπαίδευσης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3577737967484622091
Σχόλια
item