Άρτα: Μήνυμα του προέδρου Πολυτέκνων Άρτας Ευάγγελου Παπαμιχαήλ


Άρτα: Μήνυμα του προέδρου Πολυτέκνων Άρτας Ευάγγελου Παπαμιχαήλ
5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας εορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου κατά την οποία τιμώνται οι προστάτες των πολυτέκνων Άγιοι Τερέντιος, Νεονίλλη και τα επτά τέκνα τους που αποτελούν το πρότυπο των πολύτεκνων οικογενειών.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Άρτας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Καλλίνικου, θα τιμήσουμε τους Αγίους Προστάτες μας.

Και φέτος η γιορτή μας συμπίπτει με την περαιτέρω εξαφάνιση κάθε ίχνους Δημογραφικής και Κοινωνικής Πολιτικής στη χώρα μας. Έτσι η (συγ) Κυβέρνηση συνεχίζει την αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική πολιτική της προκατόχου της αφού σε όλα τα μέτρα που έλαβε μέχρι τώρα ουδεμία μέριμνα επέδειξε για τους πολύτεκνους.

Οι πολιτικοί μας κατάφεραν να φτωχοποιήσουν το λαό μας, να διώξουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό, να ξεπουλήσουν τον Εθνικό μας πλούτο και να βρίσκεται η πατρίδα μας στα πρόθυρα της Δημογραφικής κατάρρευσης.

Το γεγονός ότι η Ελλάς έχει εισέλθει σε μια περίοδο παρακμής και βαδίζει προς το τέλος της ιστορίας της το αντιλαμβάνονται όλοι. Έχουν οι πάντες αντιληφθεί ότι η υπογεννητικότητα που μαστίζει την πατρίδα μας την οδηγεί σε καταστάσεις οι οποίες δεν είναι αναστρέψιμες, εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα και δεν υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας.

Ποιός θα επενδύσει σε μια χώρα χωρίς μέλλον;

Ποιός θα δώσει σημασία σε μια χώρα γερόντων και μάλιστα εξαθλιωμένων;

Είναι χαρακτηριστικά όσα είχε αναγράψει ο Γερμανός δημοσιογράφος Γκέρντ Χέλερ, ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας ‘‘Handelsblatt’’ στην Αθήνα, για την Νοτιοανατολική Ευρώπη σε άρθρο με τίτλο "οι πραγματικές ωρολογιακές βόμβες της Ελλάδος":- Το χρέος θεωρείται σοβαρή υποθήκη για την Ελλάδα, αλλά το πιο επικίνδυνο είναι μια άλλη ωρολογιακή βόμβα. 

Το Έθνος σε κρίση γερνάει. Όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώσουν όλο και περισσότερους συνταξιούχους. Η Ελλάδα γίνεται το γηροκομείο της Ευρώπης.



Τα κοινωνικά συστήματα σε κίνδυνο κατάρρευσης και τα χρέη ανυπολόγιστα. Στο σύνολό του ο πληθυσμός της Ε.Ε. γερνάει. Ωστόσο σε λίγες χώρες η γήρανση γίνεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς όσο στην Ελλάδα. Η κρίση ενίσχυσε αυτήν την τάση, αφού τα παιδιά είναι μια πολυτέλεια, την οποία μόνο λίγοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά στις Ελληνικές οικογένειες.

Αλλά ποιος από την πολιτική ηγεσία έδωσε σημασία και ποιος ασχολήθηκε; Ούτε βέβαια έδωσε σημασία στην προειδοποίηση του ‘‘Independent’’ στις 17/4/2017, που προειδοποιούσε πως "η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να γεννάει μωρά και πάλι σύντομα, αλλιώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον οικονομικό αφανισμό". Ήδη το 2017 (έως 9/10) οι θάνατοι έχουν ανέλθει στους 97.290 και οι γεννήσεις μόνον 69.152.

Με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο απευθύνω τις θερμότερες ευχές μου στις πολύτεκνες οικογένειες!

maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Μήνυμα του προέδρου Πολυτέκνων Άρτας Ευάγγελου Παπαμιχαήλ
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5323491384572063855
item