Θεσπρωτία: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρο Πάσχο

Θεσπρωτία: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρο Πάσχο
Την πρώτη του συνέντευξη, μετά την κατάθεση των συνδυασμών για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, παραχώρησε στην εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Αναστασίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Πάσχος:
1. Είστε πρόεδρος του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας εδώ και 11 χρόνια. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να διεκδικήσετε για 3 φορά την θέση του προέδρου;
Ναι πράγματι είμαι Πρόεδρος για 11 χρόνια. 11 χρόνια πιστεύω σκληρής δουλειάς για το Επιμελητήριό μας. Αυτό που με οδήγησε να διεκδικήσω το αξίωμα του Προέδρου για μια ακόμη φορά είναι οι ανάγκες της εποχής. Πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολλά πράγματα αλλά χρειάζονται ακόμη περισσότερα. 
Έχουμε δρομολογήσει στην διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας πολλά που πρέπει να υλοποιήσουμε και πιστεύω να τα καταφέρουμε. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω στο οικοδόμημα που δημιουργήσαμε έως τώρα.
2.Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία επιλέξατε τους υποψηφίους του συνδυασμού σας;
Η κατάρτιση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού μας, ήταν μια δύσκολη δουλειά, διότι είχα να επιλέξω μεταξύ των πολύ καλών επιχειρηματιών, τους καλύτερους. Επέλεξα νέους επαγγελματίες με κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση. 
Επαγγελματίες με όρεξη για δουλειά, επαγγελματίες που αντιλαμβάνονται τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Είναι ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από 58 άτομα από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους για να ακούγεται η φωνή όλων μας.
3. Γιατί οι επαγγελματίες της Θεσπρωτίας να επιλέξουν τους υποψηφίους του δικού σας συνδυασμού και όχι τους αντιπάλους σας; Που πιστεύετε ότι υπερτερείτε έναντι των αντιπάλων σας.
Ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού μας ας συγκρίνει και ας επιλέξει τους καλύτερους. Εμείς προσπαθήσαμε να παντρέψουμε την εμπειρία με το νέο για όρεξη για δουλειά. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε νέα πρόσωπα και ηλικιακά αλλά και ανανέωσης. Έχοντας την εμπειρία 11 χρόνων θέλουμε να πάμε το Επιμελητήριο μας ακόμη ένα βήμα πιο μπροστά.
4. Πως ακριβώς οραματιζόσαστε τη λειτουργία του επιμελητηρίου στην σύγχρονη ηλεκτρονική και διαδικτυακή εποχή που ζούμε;
Πιστεύω ότι ξέρουμε τι χρειάζεται και θα το κάνουμε.Η αγορά έχει περάσει σε μια νέα εποχή με το διαδίκτυο να έχει μπει στην ζωή μας. Λειτουργούμε ήδη ιστοσελίδα για τους εξαγωγικούς κλάδους και τους κλάδους εξωστρέφειας. 
Έχουμε την τουριστική ιστοσελίδα σε 5 γλώσσες με μεγάλη επισκεψιμότητα. Στοχεύουμε σε ηλεκτρονική προβολή όλων των επιχειρήσεων του νομού γιατί αυτές είναι οι ανάγκες της εποχής αξιοποιώντας κάθε εργαλείο που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά μέσα καθώς και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
5.Την υποψηφιότητά σας την στηρίζει κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;
Το ψηφοδέλτιο που φτιάξαμε το φτιάξαμε χωρίς πιστοποιητικό πολιτικών πεποιθήσεων των επιχειρηματιών. Δεν ζήτησα από κανένα κόμμα πολιτική στήριξη. Ζήτησα και ζητώ την στήριξη των επιχειρηματιών του νομού. Άλλωστε εμείς γνωρίζουμε τις ανάγκες μας καλύτερα από κάθε πολιτικό φορέα.
6.Στην περίπτωση που ο συνδυασμός επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές, υπάρχει τρόπος και διάθεση για συνεργασία με τους εκλεγμένους του αντίπαλου συνδυασμού;
- Θα το πω για μια ακόμα φορά, δεν θέλω την στήριξη από κανένα κόμμα. Στο Επιμελητήριο δεν χωράνε πολιτικές σκοπιμότητες την εποχή που περνάμε. 
Όσον αφορά στην μετά από τις εκλογές εποχή, πρόθεσή μας είναι να συνεργαστούμε με όλους τους εκλεγμένους και των δύο συνδυασμών. Αυτό τουλάχιστον το απέδειξα στην πράξη και τα προηγούμενα χρόνια. Κατάργησα το εγώ και έβαλα μπροστά το εμείς, γιατί πιστεύω πως μόνο έτσι μπορούμε να πάμε μπροστά.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Συνέντευξη με τον υποψήφιο Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρο Πάσχο
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7810065198750402036
item