Άρτα: Συναντήσεις για Χριστουγεννιάτικο Χωριό, Γαστρονομικό Οδηγό, δράσεις με ΑμεΑ και Αποκριάτικο Χωριό Άρτα: Συναντήσεις για Χριστουγεννιάτικο Χωριό, Γαστρονομικό Οδηγό, δράσεις με ΑμεΑ και Αποκριάτικο Χωριό | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Συναντήσεις για Χριστουγεννιάτικο Χωριό, Γαστρονομικό Οδηγό, δράσεις με ΑμεΑ και Αποκριάτικο Χωριό

Άρτα: Συναντήσεις για Χριστουγεννιάτικο Χωριό, Γαστρονομικό Οδηγό, δράσεις με ΑμεΑ και Αποκριάτικο Χωριό

Συνάντηση με Φορείς  για την συνδιοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού

Τις δυνάμεις τους ενώνουν Δήμος Αρταίων και φορείς της Άρτας για την διοργάνωση και του φετινού Χριστουγεννιάτικου Χωριού. 


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο Άρτας μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Χαρακλιάς, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ Κώστας Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Χουλιάρας και ο Γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Άρτας Γιάννης Παπαηλίας.

Καθορίστηκε ο τρόπος συνεργασίας για την περίοδο διεξαγωγής του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, το οποίο φέτος θα πραγματοποιηθεί με επίκεντρο την Πλατεία Σκουφά, ενώ σε όλο το κέντρο της πόλης θα υπάρχουν δραστηριότητες για τα παιδιά και τους επισκέπτες της Άρτας.


Συνεργασία για την δημιουργία Γαστρονομικού Οδηγού Άρτας
Mε πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση στο Δημαρχείο για την δημιουργία Γαστρονομικού Οδηγού Άρτας. 


Παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Κώστας Χαρακλιάς, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ Κώστας Ζέρβας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Χουλιάρας και ο Γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Άρτας Γιάννης Παπαηλίας, τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος Γιάννης Μανίκας και Θανάσης Βρεττός και η Πρόεδρος των Τουριστικών Καταλυμάτων και Ξενώνων Νομού Άρτας «Ο Άραχθος» Γεωργία Πατέντα.

Αποφασίστηκε από κοινού η δημιουργία ενός Συμφώνου Ποιότητας στην Εστίαση και του Γαστρονομικού Οδηγού Άρτας με τοπικά προϊόντα και συνταγές της περιοχής μας, οι οποίες στη συνέχεια θα ενσωματωθούν στα καταστήματα εστίασης και στα ξενοδοχεία μας, με τελικό σκοπό την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και παραδοσιακών συνταγών της Άρτας και τη διάδοσή τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. 


Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Άρτας εντός Δεκεμβρίου, όπου θα κληθούν καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία και οι εμπλεκόμενοι φορείς για την έναρξη υλοποίησης του Συμφώνου Ποιότητας και του Γαστρονομικού Οδηγού της περιοχής μας.

Κοινή δράση Δήμου Αρταίων και Συλλόγων ΑμεΑ για την ευαισθητοποίηση των πολιτών
Συνάντηση με φορείς και συλλόγους ΑμεΑ της Άρτας είχε την Τρίτη στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός για μια κοινή δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες στις αρχές Δεκεμβρίου.


Αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης με υπαίθριες δράσεις βιωματικής μάθησης την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τον σεβασμό στα Άτομα με Αναπηρίες. 


Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Άννα Κουτρούμπα, ο Σωτήρης Ζαχαρης εκπρόσωπος του Συλλόγου ΑμεΑ Άρτας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Αγκαλιά» Αλέκος Γεωργοδήμος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ «Αγία Θεοδώρα» Χαράλαμπος Μπίζας, ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άρτας Χρήστος Γεώργος, ο Διευθυντής του ΕΕΕΕΕΚ Άρτας Γιώργος Τσόγκας, ο Χρήστος Ζαρκάδας υπεύθυνος του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του Δήμου Αρταίων και ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΣΕΚ Δημήτρης Χαλάστρας και ο Αντιπρόεδρος Αποστόλης Μαρκοστάμος.

Αποκριάτικο Χωριό για πρώτη φορά από το Δήμο Αρταίων
Για πρώτη φορά στην Άρτα την περίοδο των Αποκριών θα πραγματοποιηθεί Αποκριάτικο Χωριό. 


Αυτό συζήτησαν κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης με τα μέλη της άτυπης ομάδας Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας Λαμπρινή Τρομπούκη, Κική Μανοπούλου, Παναγιώτα Μασίνα και Νατάσα Σούλη. Στη συνάντηση παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Χαρακλιάς.

Το Αποκριάτικο Χωριό θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σκουφά και θα περιλαμβάνει μια σειρά από δρώμενα και εκπλήξεις. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης καθορίστηκε ο τρόπος συνεργασίας για τις εκδηλώσεις την περίοδο των Αποκρεών, ενώ κατατέθηκαν απόψεις και για το στολισμό της πόλης.


epirusgate.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Συναντήσεις για Χριστουγεννιάτικο Χωριό, Γαστρονομικό Οδηγό, δράσεις με ΑμεΑ και Αποκριάτικο Χωριό
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 6655678654457276858
Σχόλια
item