Γιάννενα: ΟΔΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - Αναγκαίες εργασίες για τη συγκράτηση των βράχων Γιάννενα: ΟΔΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - Αναγκαίες εργασίες για τη συγκράτηση των βράχων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΟΔΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - Αναγκαίες εργασίες για τη συγκράτηση των βράχων

Γιάννενα: ΟΔΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - Αναγκαίες εργασίες για τη συγκράτηση των βράχων
Αναμένεται να διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων στο ρεύμα εισόδου στην πόλη, απέναντι από την είσοδο του «Χατζηκώστα» - Παραμένει κλειστή και η οδός Κουντουριώτη.
Επιτακτική είναι η ανάγκη εργασιών στην οδό Μακρυγιάννη, εξαιτίας του φαινομένου της πτώσης βράχων, από το πρανές.
Το θέμα, ανέδειξε χθες το Ioannina TV, και στο σχετικό ρεπορτάζ σημειώθηκε πως είναι θέμα χρόνου η οριστική διακοπή κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου της πόλης στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα», καθώς πλέον τα προστατευτικά πλέγματα που έχουν τοποθετηθεί εδώ και χρόνια δεν είναι αρκετά να συγκρατήσουν τους βράχους που αποκολλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες πέφτοντας στο πεζοδρόμιο.
Έτσι, το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων και εξαιτίας της αυξημένης επικινδυνότητας αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα για την προστασία πεζών και οχημάτων στην κατασκευή επιπλέον περίφραξης, δημιουργώντας μεγαλύτερη ζώνη αποκλεισμού της πρόσβασης στο σημείο.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το ρεύμα εισόδου της πόλης από τον κόμβο των Καρδαμιτσίων μέχρι την είσοδο του νοσοκομείου καταργείται και η κίνηση θα διεξάγεται έπειτα από κατάλληλες εργασίες στο υφιστάμενο ρεύμα εξόδου που θα μετατραπεί σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης.
Σε δηλώσεις του στο Ioannina TV ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Νάστος, ανέφερε πως μέχρι σήμερα δεν έχει συνταχθεί κάποια μελέτη προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το φαινόμενο, ωστόσο, όπως είπε, εξαιτίας της επικινδυνότητας κρίθηκε σκόπιμη η παρέμβαση που θα αλλάξει την είσοδο και έξοδο της πόλης από την είσοδο του νοσοκομείου μέχρι τον κόμβο των Καρδαμιτσίων.
Η οδός Κουντουριώτη
Από την άλλη, στο ρεπορτάζ του Ioannina TV, έγινε αναφορά και στην οδό Κουντουριώτη, η οποία παραμένει αποκλεισμένη για την κίνηση των οχημάτων, από την περασμένη Παρασκευή όταν ένα τμήμα ενός παλιού κτιρίου κατέρρευσε στη συμβολή με την οδό Στεφάνου.
Ο δήμος Ιωαννιτών σύμφωνα με τον κ. Νάστο έχει ολοκληρώσει την αλληλογραφία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και με τους ιδιοκτήτες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και να αποδοθεί ξανά σε κυκλοφορία ο δρόμος.
«Υπάρχει ζήτημα με τα παλιά κτίρια, γιατί καμία υπηρεσία δεν μπορεί να παρέμβει σε ιδιοκτησία. Είναι ευθύνη των ιδιοκτητών, όμως στην πόλη έχουμε πολλά τέτοια κτίρια στα οποία δημιουργούνται προβλήματα από πτώσεις και δεν μπορούμε να παρέμβουμε», σημείωσε ο κ. Νάστος.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΟΔΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - Αναγκαίες εργασίες για τη συγκράτηση των βράχων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7240599536257327720
Σχόλια
item