Θεσπρωτία: Δωρεάν οφθαλμιατρικές εξετάσεις από το Δήμο Σουλίου Θεσπρωτία: Δωρεάν οφθαλμιατρικές εξετάσεις από το Δήμο Σουλίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Δωρεάν οφθαλμιατρικές εξετάσεις από το Δήμο Σουλίου

Θεσπρωτία: Δωρεάν οφθαλμιατρικές εξετάσεις από το Δήμο Σουλίου
Ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με τον ‘Ελληνικό Οργανισμό Πρόληψης και Διάγνωσης προβλημάτων όρασης’ πραγματοποίησε στις 7-8-9 Νοεμβρίου 2017 δωρεάν οφθαλμιατρικές εξετάσεις.
Η πρότυπη κινητή οφθαλμολογική μονάδα, χορηγία του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, εξέτασε 180 κατοίκους/δημότες και παιδιά του Δήμου Σουλίου.
Η Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημότες του Δήμου Σουλίου, ευχαριστούν θερμά τον οφθαλμίατρο Dr. Γαληνό Σπύρο και την κα. Ιφιγένεια Γαληνού οι οποίοι ανιδιοτελώς χωρίς να υπολογίσουν σωματική κούραση εξέταζαν συμπολίτες μας μέχρι αργά το μεσημέρι.
Επίσης ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος το οποίο με την ευγενική του χορηγία δίνει τη δυνατότητα προληπτικών οφθαλμιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.
•__________________________________•
Στοιχεία Εξετάσεων:
Εξετάστηκαν 180 άτομα (ενήλικες: 88, παιδιά: 92)
Συνταγές γυαλιών : σε 62 άτομα
Φάρμακα : σε 45 άτομα
Χρόνια Γλαύκωμα : σε 4 άτομα
Σακχαρώδης Διαβήτης: 8 άτομα
Καταρράκτης ώριμος : 15 άτομα
Αμβλυωπία : 3 άτομα
Εκφυλίσεις ωχράς : 4 άτομα
Άλλες παθήσεις : —

Επίσης πραγματοποιήθηκαν βυθοσκοπήσεις (διάνοιξη κόρης οφθαλμοί) σε 12 άτομα, σε 75 άτομα τονομετρία (μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης), δόθηκαν γυαλιά σε 18 άτομα, προσφορά της Κ.Ο.Μ., εδόθησαν οδηγίες για μυωπία και γλαύκωμα σε 15 άτομα.
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Δωρεάν οφθαλμιατρικές εξετάσεις από το Δήμο Σουλίου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6942809462046242830
Σχόλια
item