Γιατί δεν έχεις ποτέ τίποτα να φορέσεις;

Γιατί δεν έχεις ποτέ τίποτα να φορέσεις;
«Δεν έχω τίποτα να φορέσω». Πόσες φορές έχεις πει την ίδια φράση και το αγόρι σου/η μαμά σου/ η κολλητή σου σε κοίταξε με ειλικρινή…απόγνωση, εξηγώντας σου πως έχεις μια ολόκληρη ντουλάπα με ρούχα που σχεδόν ποτέ δεν φοράς;
Αν λοιπόν παθαίνεις συχνά κάτι τέτοιο, είναι πιθανό να κάνεις ένα ή και περισσότερα από τα παρακάτω λάθη:
-Έχεις πολλά παρόμοια ρούχα.
Άνοιξε την ντουλάπα σου και κάνε έναν γρήγορο απολογισμό: Πόσα από τα ρούχα που έχεις μοιάζουν μεταξύ τους; Αν η απάντηση είναι «πολλά», την επόμενη φορά που θα σκέφτεσαι να δοκιμάσεις άλλο ένα μαύρο τζιν παντελόνι, σκέψου το δύο φορές. Μήπως θα ήταν καλύτερο να επενδύσεις σε ένα διαφορετικό κομμάτι, που θα σε βοηθήσει να χτίσεις νέα looks και θα ανανεώσει τον τρόπο που ντύνεσαι;
-Πέφτεις στην παγίδα της χαμηλής τιμής.
Όλοι θέλουμε να ψωνίζουμε οικονομικά, αλλά όταν οι πολύ χαμηλές τιμές κρύβουν και χαμηλή ποιότητα υλικών και επεξεργασίας, τότε το «οικονομικά» δεν σημαίνει και «έξυπνα». 
Έτσι, μπορεί να έχεις χαλάσει αρκετά χρήματα σε πολλά χαμηλής ποιότητας κομμάτια από τα οποία σύντομα δεν θα θέλεις να φορέσεις ξανά κανένα. Αντιθέτως, λιγότερα κομμάτια καλής ποιότητας μπορούν να μείνουν στην ντουλάπα σου (και στη λίστα με τα αγαπημένα σου) για πολύ καιρό!
-Λείπουν από την ντουλάπα σου βασικά κομμάτια.
Λέγονται «basics» και είναι ακριβώς αυτό που λέει η λέξη. Τα βασικά κομμάτια για μια γυναικεία γκαρνταρόμπα. Ένα μαύρο blazer, δύο μονόχρωμα πουκάμισα, ένα cropped τζιν (χωρίς σκισίματα ή διακοσμητικά στοιχεία), ένα tailored παντελόνι και μερικά t-shirts είναι κομμάτια που λειτουργούν ως πασπαρτού στο γυναικείο ντύσιμο και χρησιμεύουν για να χτίσουμε τα καθημερινά μας looks. Χωρίς αυτά, πολλά outfits απλώς δεν μπορούν να ολοκληρωθούν! Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα παπούτσια σου.
-Έχεις πολλά «trendy» κομμάτια.
Άμεση σχέση με την έλλειψη βασικών κομματιών έχει συνήθως η υπερβολή με τα trends. Κάθε σεζόν, επένδυσε το πολύ το 30% του shopping budget σου σε μοδάτα κομμάτια και το υπόλοιπο σε πιο διαχρονικά ρούχα και αξεσουάρ, που δεν θα φορέσεις μόνο για μία, αλλά για πολλές σεζόν!
-Δεν καταγράφεις τις ανάγκες σου.
Κάθε φορά που ντύνεσαι και λες «αν είχα τώρα ένα ζευγάρι γκρι μποτάκια, θα ήταν τέλειο αυτό το look», γράψ’το! Έτσι, θα έχεις μια λίστα που θα σε βοηθήσει να γνωρίζεις τις ανάγκες της γκαρνταρόμπας σου και να ψωνίζεις πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά. 
Επιπλέον, μπορείς, στην αρχή κάθε νέας σεζόν, να αφιερώνεις μία μέρα στην αξιολόγηση της ντουλάπας σου: Φτιάξε looks με τα ρούχα που ήδη έχεις και σημείωσε τις ελλείψεις σου, κάνοντας παράλληλα ένα καλό ξεκαθάρισμα.
– Έχεις πολλά άχρηστα/αφόρετα ρούχα.
Μιας και είπαμε για ξεκαθάρισμα, ας το τονίσουμε για άλλη μία φορά: Μια ντουλάπα γεμάτη με κομμάτια που δεν έχεις βάλει ούτε μία φορά τα τελευταία χρόνια, δυσκολεύει το καθημερινό σου ντύσιμο πάρα πολύ, αφού τα πραγματικά χρήσιμα items χάνονται μέσα στον άχρηστο όγκο ρούχων. 
Το παν για να βρίσκεις κάθε μέρα το ιδανικό outfit είναι να μπορείς να βλέπεις τα ρούχα σου και να ξέρεις τις επιλογές σου. Ακολούθησε λοιπόν τον χρυσό κανόνα της «διαλογής» για να κάνεις την ντουλάπα σου πιο πρακτική αλλά και… όμορφη, χωρίς στριμωγμένα, τσαλακωμένα και στραπατσαρισμένα ρούχα!
epirusblog.gr
5 of 5
Γιατί δεν έχεις ποτέ τίποτα να φορέσεις;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6519576732089092500
item