Μητσοτάκης: Εμπλοκή Τσίπρα στο σκάνδαλο Καμμένου - «Συγκάλυψη & κουκούλωμα»

Μητσοτάκης: Εμπλοκή Τσίπρα στο σκάνδαλο Καμμένου - «Συγκάλυψη & κουκούλωμα»

Το σκάνδαλο που ξεκίνησε ως «σκάνδαλο Καμμένου» είναι τελικά σκάνδαλο «Τσίπρα-Καμμένου», όπως προκύπτει από τη σημερινή στάση του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, παρατήρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. 

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για απόπειρα συγκάλυψης και «κουκουλώματος» στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό του εταίρο. Ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε σε μία σειρά αντιφάσεων για πράγματα που δεν γνώριζε πολύ καλά, μπροστά στον κίνδυνο να «χάσει την καρέκλα του», παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ..

Κάνοντας λόγο για «σουρεαλιστικό δράμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στο γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε εντολή να συλληφθεί ο ταξίαρχος Παπαδάκης, επειδή αποκάλυψε τον ρόλο του μεσάζοντα χαλώντας την «μπίζνα»

Χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά ύποπτο» τον ρόλο του Βασιλείου Παπαδόπουλου, διεμήνυσε πως «η ιστορία δεν θα τελειώσει εδώ» και πρότεινε, στην ερχόμενη συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλισμών να προσέλθουν τόσο ο φερόμενος ως μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος, όσο και ο ταξίαρχος Παπαδάκης αλλά και ο Ζωρζ Σφακιανάκης, τον οποίο είχε αναφέρει νωρίτερα ο πρωθυπουργός ως έναν ακόμα «ενδιάμεσο» στην διακρατική συμφωνία των βλημάτων

Στην συνεδρίαση θα μπορούσαν επίσης να προσέλθουν ο αρμόδιος προϊστάμενος της γενικής διεύθυνσης εξοπλισμών κ. Κυριακίδης και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Γιάννης Ρουμπάτης, πρότεινε ο κ. Μητσοτάκης.

«Για ποιον τελικά δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης. «Είναι μεταφορέας; Έχει μεταφορική εταιρεία; Γιατί κ. Καμμένε δώσατε εντολή στον Παπαδόπουλο να κάνει δουλειά με τα ΕΑΣ;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Εάν η συμφωνία χαλάσει επειδή θέλατε να βάλετε έναν δικό σας μεσάζοντα, τότε είναι μεγάλο ζήτημα γιατί χάθηκαν 66 εκατομμύρια ευρώ», υπογράμμισε. 

«Εάν η συμφωνία ήταν νόμιμη, που είναι τα λεφτά;», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δήλωσε πρόθυμος να γίνει συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή, όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, αλλά και τις offshore και τη Siemens και τους λόγους που έκλεισε το εργοστάσιο της εταιρείας και απολύθηκαν 200 άνθρωποι. 

epirusblog.gr
5 of 5
Μητσοτάκης: Εμπλοκή Τσίπρα στο σκάνδαλο Καμμένου - «Συγκάλυψη & κουκούλωμα»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4243718666007686504
item