Με την αγορά Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών ενισχύεται η Α/Α της Κύπρου…Τι ανακοίνωσε ο ΥΠΑΜ!

Με την αγορά Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών ενισχύεται η Α/Α της Κύπρου…Τι ανακοίνωσε ο ΥΠΑΜ!
Ο επίσημος εορτασμός του Προστάτη της Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο την Τετάρτη 08 Νοεμβρίου 2017.
Στον εορτασμό παρευρέθηκαν, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, Αρχηγοί και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Διοικητές Διοικήσεων και Σχηματισμών, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, αντιπροσωπείες στελεχών και λοιποί προσκεκλημένοι.
Μετά το πέρας της τελετής οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αεροπορικές επιδείξεις ελικοπτέρων ΜΙ-35, GAZELLE και AGUSTA WESTLAND καθώς και στατική έκθεση πτητικών μέσων και οπλικών συστημάτων της Διοίκησης Αεροπορίας.


Οι εκδηλώσεις εορτασμού στην Αεροπορική Βάση θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11:00, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αεροπορική επίδειξη πτητικών μέσων (Airshow) διάρκειας μίας ώρας.


Την ενίσχυση των συστημάτων αεράμυνας και επιτήρησης με την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών, προανήγγειλε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης …Κατά τον Εορτασμό του Προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας


Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση στην αεροπορική βάση Πάφου για τους εορτασμούς του προστάτη Αγίου της αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ, ο κ. Φωκαΐδης απέτισε φόρο τιμής στους ήρωες της αεροπορίας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πολιτείας στα στελέχη της αεροπορίας που με υψηλό αίσθημα ευθύνης φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.


Επεσήμανε ιδιαίτερα τη συνεργασία της Κύπρου με την Ελλάδα και το Ισραήλ και στον τομέα αυτό, τονίζοντας ότι η συνεργασία ενισχύεται περαιτέρω.

Ο Υπουργός Αμυνας δήλωσε στη συνέχεια ότι όπως προβλέπεται και στο σχέδιο αναδιοργάνωσης, θα ενισχυθούν και οι δυνατότητες σε μέσα, προαναγγέλλοντας την ενίσχυση των συστημάτων αεράμυνας, αλλά και επιτήρησης με την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών. 
Εξήγησε ότι η δημιουργία του κέντρου αεροπορικών επιχειρήσεων όσο και η προμήθεια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών αλλά και κάποιων άλλων συστημάτων, αποτελούν επιτακτικές επιχειρησιακές ανάγκες της πρώτης φάσης της αναδιοργάνωσης που αφορούν στην κάλυψη άμεσων αναγκών για την ασφάλεια της χώρας, ενώ αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της Κύπρου ως συνεισφορέα ασφάλειας και ως κόμβου ανθρωπιστικών επιχειρήσεων στην  ευρύτερη περιοχή.
http://veteranos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Με την αγορά Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών ενισχύεται η Α/Α της Κύπρου…Τι ανακοίνωσε ο ΥΠΑΜ!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6407044391062546391
item