Γιάννενα: Ο «Βυζαντινός κόσμος» στο Σουφαρί Σεράι Γιάννενα: Ο «Βυζαντινός κόσμος» στο Σουφαρί Σεράι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ο «Βυζαντινός κόσμος» στο Σουφαρί Σεράι

Γιάννενα: Ο «Βυζαντινός κόσμος» στο Σουφαρί Σεράι

Στα Γιάννενα συνεχίζει το ταξίδι της η έκθεση ζωγραφικής «Ο Βυζαντινός κόσμος», του Ηλία Κοντοζαμάνη, ανώτατου Δικαστικού.  

Τα εγκαίνια θα τελεστούν παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτωνος και Ιωαννίνων κ.κ. Μαξίμου με τη συμμετοχή της Κατσαρείου Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 19.00. 

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο "Γ.Α.Κ. – Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου" (Σουφαρί Σαράι), με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά, 11.00-17.00, μέχρι 2 Δεκεμβρίου. 

Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφθούν την έκθεση, να δουν το ζωγραφικό, κοσμικό και αγιογραφικό έργο του καλλιτέχνη ο οποίος συνομιλεί με το βυζαντινό κόσμο, τα ιστορικά πρόσωπα, τις ανθρώπινες μορφές και τα ιερατικά πρόσωπα των φαγιούμ. 

Με υλικά όπως το χαρτί και ο καμβάς, επιτυγχάνει να ζωντανέψει εικαστικά ιστορικές προσωπικότητες καθιερώνοντας το προσωπικό του ύφος. Επηρεασμένος από τα ιστορικά πρότυπα της βυζαντινής αγιογραφίας  συνδιαλέγεται με βασιλιάδες και αγίους, αρχόντισσες και πατριάρχες. 

Σχολεία που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 26510-34469, και στο e-mail  mail@gak.ioa.sch.gr

ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο «Βυζαντινός κόσμος» στο Σουφαρί Σεράι
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6200118524685840488
Σχόλια
item