Γιάννενα: Δύο μήνες… υπομονή για τα κοινόχρηστα ποδήλατα Γιάννενα: Δύο μήνες… υπομονή για τα κοινόχρηστα ποδήλατα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Δύο μήνες… υπομονή για τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Γιάννενα: Δύο μήνες… υπομονή για τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Ένα πιο σύγχρονο και λειτουργικό σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων πρόκειται να θέσει σε λειτουργία ως τις γιορτές ο Δήμος Ιωαννιτών αντικαθιστώντας το σημερινό που είναι σαφές πως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. 

Ενδιαφέρον υπήρξε, κυρίως από πλευράς φοιτητών, για τη χρήστη των ποδηλάτων που ο Δήμος έχει τοποθετήσει σε διάφορα σημεία της πόλης όπως παραπλεύρως της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, δίπλα στην 8η Μεραρχία και απέναντι από τη Δημοτική Πινακοθήκη. Ωστόσο, η ελλιπής συντήρησή τους και οι φθορές που υπέστησαν λόγω του γεγονότος ότι είναι διαρκώς εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες δεν ενθάρρυναν περισσότερους πολίτες να τα αναζητήσουν. 


Εξάλλου, τα Γιάννενα ως πόλη δεν διαθέτουν δίκτυο ποδηλατοδρόμων μέσα στον αστικό τους ιστό και αυτό είναι ένα γεγονός που δεν βοηθάει καθόλου στο να  χρησιμοποιούν περισσότερο οι πολίτες το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους, αφού, πλην των πεζόδρομων, η ασφάλειά τους τίθεται σε κίνδυνο. Και είναι σίγουρο ότι αν δεν χαραχθούν ποδηλατολωρίδες εντός του κέντρου δεν πρόκειται να πετύχει ούτε το νέο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Συντήρηση - αναβάθμιση
Σε δίμηνη διακοπή του προγράμματος κοινόχρηστων ποδηλάτων προχώρησε λοιπόν ο Δήμος Ιωαννιτών, προκειμένου να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες συνολικής αναβάθμισης του συστήματος. 


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο διάστημα αυτό θα γίνει η συντήρηση των ποδηλάτων και ο εκσυγχρονισμός του λογισμικού για πιο αποτελεσματική αλληλεπίδραση των βάσεων στάθμευσης με το κέντρο ελέγχου και ηλεκτρονικής διαχείρισης του συστήματος. Επιπλέον, η υποδομή των βάσεων στάθμευσης θα ενισχυθεί με ειδικά σκέπαστρα για προστασία από τις καιρικές συνθήκες, κάτι που είναι απολύτως αναγκαίο.

Το νέο σύστημα που θα τεθεί σε λειτουργία μετά τις προωθούμενες τροποποιήσεις και προσθήκες, θα στηρίζεται σε τεχνολογία που έχει ήδη δοκιμαστεί στην Ευρώπη και θα απευθύνονται, όχι μόνο στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και σε περιστασιακούς χρήστες. Γι’ αυτό και στο σχεδιασμό προβλέπεται η χρήση των ποδηλάτων και από τουρίστες.

Πόσοι χρησιμοποιούσαν;
Ο Δήμος στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «τεράστιο ενδιαφέρον» και «μαζική ανταπόκριση του κόσμου στο πρόγραμμα κοινόχρηστων ποδηλάτων του», κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την μέχρι σήμερα εικόνα των βάσεων στάθμευσής τους που σχεδόν πάντα ήταν πλήρεις!


Σπεύδει δε να σημειώσει ότι λόγω της «καταγεγραμμένης αυξημένης συμμετοχής και των απαιτητικών προσδοκιών που εκφράζονται από εκατοντάδες Γιαννιώτες και φοιτητές, διατυπώνονται σκέψεις για περαιτέρω επέκταση του δικτύου με πρόσθετες βάσεις στάθμευσης ποδηλάτων». 


Δύο μήνες υπομονή λοιπόν για να διαπιστώσουμε τις αλλαγές στο πρόγραμμα κοινόχρηστων ποδηλάτων και κατά πόσο αυτές θα βοηθήσουν να «ζεσταθεί» το ενδιαφέρον των Γιαννιωτών για τη χρήση τους…

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Δύο μήνες… υπομονή για τα κοινόχρηστα ποδήλατα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2608558963469083498
Σχόλια
item