Μίχαλος: Χωρίς βελτίωση της ανταγωνιστικότητας δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη Μίχαλος: Χωρίς βελτίωση της ανταγωνιστικότητας δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μίχαλος: Χωρίς βελτίωση της ανταγωνιστικότητας δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη

Μίχαλος: Χωρίς βελτίωση της ανταγωνιστικότητας δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη
«Εάν δεν βελτιωθεί πραγματικά η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και το περιβάλλον άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάκαμψη και ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Μιλώντας το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ στον Βόλο, ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία.
Ανέφερε επίσης ότι  από το 2010 η χώρα έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει συγκεκριμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για να αντιμετωπίσει βασικά δομικά προβλήματα της οικονομίας, όπως τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα, τον αναποτελεσματικό και δαπανηρό δημόσιο τομέα, τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, την αδυναμία παραγωγής καινοτομίας, τους περιορισμούς στην άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
«Σήμερα, αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια, σε όλους αυτούς τους τομείς η Ελλάδα συνεχίζει να πιάνει πάτο στις διεθνείς κατατάξεις. Και μάλιστα χάνοντας θέσεις τα τελευταία χρόνια, αντί να κερδίζει. 
Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, φοβήθηκαν τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Κάποιες ξεκίνησαν και στην πορεία σταμάτησαν, κάποιες εφαρμόστηκαν μισές και κάποιες ακόμη σέρνονται, από αξιολόγηση σε αξιολόγηση», συμπλήρωσε.
Το αποτέλεσμα είναι, όπως είπε ο κ. Μίχαλος:
«Να έχει σήμερα η Ελλάδα έναν από τους υψηλότερους εταιρικούς φορολογικούς συντελεστές μεταξύ των χωρών - μελών του ΟΟΣΑ.
Να έχουμε μέσα σε 4 χρόνια πάνω από 80 νόμους, με αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς.
Να στοιχίζουν οι ετήσιες καθαρές αποδοχές 25.000 χιλιάδων για έναν εργαζόμενο, 43.000 στον εργοδότη.
Να χρειάζονται μέχρι και 22 δικαιολογητικά για μια μεταβίβαση ακινήτου.
Να σταματούν επενδύσεις γιατί δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένος και σαφής χωροταξικός σχεδιασμός με κωδικοποίηση των επιτρεπόμενων χρήσεων γης
Να υστερούμε σε καινοτομία γιατί τα πανεπιστήμια της χώρας παραμένουν δέσμια του κρατικού και κομματικού εναγκαλισμού».
Epirusblog Gr
5 of 5
Μίχαλος: Χωρίς βελτίωση της ανταγωνιστικότητας δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6684870388793449716
Σχόλια
item