Γιάννενα: Επιμένει στο ντόπιο, ποιοτικό γάλα Γιάννενα: Επιμένει στο ντόπιο, ποιοτικό γάλα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επιμένει στο ντόπιο, ποιοτικό γάλα

                             Αποστολή   Εκτύπωση   Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 | Ηπειρωτικός Αγών Επιμένει στο ντόπιο, ποιοτικό γάλα

Αύξηση πωλήσεων, θέσεων εργασίας, συνεργαζόμενων παραγωγών και 19 νέα προϊόντα περιλαμβάνει ο πενταετής απολογισμός της νέας διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη.

Μάλιστα, με αφορμή τη νέα γαλακτοκομική περίοδο 2017-2018 προχώρησε, για μια ακόμη χρονιά, στην πολιτική προκαταβολών για γάλα νέας περιόδου, ικανοποιώντας το σύνολο των αιτήσεων που υπεβλήθησαν, διαθέτοντας συνολικά το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ, ως μια «έμπρακτη απόδειξη της σχέσης εμπιστοσύνης, συνεργασίας και ασφάλειας μεταξύ της εταιρείας και των συνεργαζόμενων παραγωγών», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας.

«Κατά τη διάρκεια μίας περιόδου αυξημένης αβεβαιότητας για τους παραγωγούς, η Δωδώνη εκπληρώνοντας πλήρως τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται, απέδειξε άλλη μια φορά πως αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους πληρωτές στην Ελλάδα», επισημαίνει και τονίζει ότι πρωταρχικός στόχος παραμένει η υψηλή ποιότητα εισκομιζόμενου γάλακτος, αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς. 


Η εταιρία δεσμεύεται ότι, πέραν της συνέχισης προμήθειας μόνο ελληνικού γάλακτος, θα συνεχίσει για ακόμη μια χρονιά να παραλαμβάνει γάλα και από τους μικρότερους παραγωγούς της Ηπείρου, στηρίζοντας με αυτό το τρόπο το εισόδημα της αγροτικής οικογένειας στο σύνολο της και εκπληρώνοντας έναν σημαντικό κοινωνικό ρόλο στην περιοχή. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας που διατηρεί τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος στην Ελλάδα, σε σχέση με τη περασμένη χρονιά, ο αριθμός των συνεργαζόμενων παραγωγών αυξήθηκε σε ποσοστό 4%, ενώ η συνολική προμήθεια ποσοτήτων γάλακτος αυξήθηκε κατά 5,5%. 


Συνολικά, κατά τη διάρκεια του 2017 η Δωδώνη Α.Ε. αναμένεται να επεξεργαστεί πάνω από 73.000 τόνους γάλα, επιτυγχάνοντας μία αύξηση της τάξεως του 18% σε σύγκριση με την αντίστοιχη ποσότητα που προμηθεύτηκε η εταιρεία προ 5ετίας, καθώς το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί σε πληρωμή εισκομιζόμενου γάλακτος έφτασε τα 330 εκ. ευρώ. 


Για μια σημαντική μεταστροφή και σταθερά ανοδικούς δείκετες, κάνει λόγο σε δήλωσή του ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Παναγιωτάκης. «Στα τελευταία πέντε χρόνια, η επίδοση της Δωδώνη Α.Ε σημείωσε σημαντική μεταστροφή και πλέον η εταιρεία παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη βασισμένη σε τρεις θεμελιώσεις πυλώνες: τους παραγωγούς της, τους εργαζόμενους και τους πιστούς της καταναλωτές. 


Αύξησε την παραγωγική της βάση κατά 10%, αύξησε στις θέσεις εργασίας κατά 30%, αύξησε τις πωλήσεις της πάνω από 20% και λάνσαρε 19 νέα προϊόντα, με πιο πρόσφατα το ημίσκληρο τυρί του τοστ, το γαλοτύρι αλλά και τη φέτα με λιγότερο αλάτι», αναφέρει.

Επίσης, επισημαίνεται ότι, επενδύοντας πόρους και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στη προσπάθεια βελτίωσης της κάθε κτηνοτροφικής μονάδας συνολικά, η Δωδώνη ανέπτυξε καινοτόμα προγράμματα και υπηρεσίες όπως η παροχή επιστημονικής υποστήριξης για την αύξηση της ποιότητας και ποσότητας του γάλακτος μέσω προγραμμάτων σε 24ωρη βάση, η εφαρμογή προγράμματος διάθεσης υψηλής ποιότητας ζωοτροφών για τη στήριξη της διατροφής του ζωικού κεφαλαίου, η υλοποίηση και περαιτέρω συνεχή επέκταση του πιλοτικού προγράμματος «βελτίωση της υγείας των ζώων» σε 200 επιλεγμένους συνεργαζόμενους παραγωγούς, με στόχο την εύρεση νέων μεθόδων στήριξης του μέλλοντος της ελληνικής κτηνοτροφίας γενικότερα. 


«Χρόνο με το χρόνο, ενδυναμώνουμε τη μακροχρόνια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους χιλιάδες παραγωγούς μας, κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε στο καταναλωτικό μας κοινό προϊόντα ασύγκριτης ποιότητας με πρώτη ύλη γάλα υψηλών ποιοτικών χαρακτηριστικών μόνο από Έλληνες παραγωγούς. 


Οι τρέχουσες συνθήκες, δημιουργούν ιδιαίτερη αβεβαιότητα στην κτηνοτροφική κοινότητα και οι τιμές του γάλακτος στην Ελλάδα φέτος, έχουν μειωθεί κατά 3-5%. Η Δωδώνη, συνεχίζει να πληρώνει κατά μέσο όρο υψηλότερες τιμές από την ευρύτερη αγορά, ως αναγνώριση και της υψηλότερης ποιότητας γάλακτος που προμηθεύεται. 

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την υποστήριξη προς τους παραγωγούς μας, μέσα από νέα και καινοτόμα επιστημονικά προγράμματα και με όραμα για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας», τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης. 

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
                            
Γιάννενα: Επιμένει στο ντόπιο, ποιοτικό γάλα
Epirusblog Gr
5 of 5
                            
Ιωάννινα 5820763863717688392
Σχόλια
item