Επί ποδός εθελοντές, συνεργεία, πρόσκοποι, Πυροσβεστική στη Δυτική Αττική -Μάχη για αποκατάσταση της καθημερινότητας [εικόνες] Επί ποδός εθελοντές, συνεργεία, πρόσκοποι, Πυροσβεστική στη Δυτική Αττική -Μάχη για αποκατάσταση της καθημερινότητας [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Επί ποδός εθελοντές, συνεργεία, πρόσκοποι, Πυροσβεστική στη Δυτική Αττική -Μάχη για αποκατάσταση της καθημερινότητας [εικόνες]

Επί ποδός εθελοντές, συνεργεία, πρόσκοποι, Πυροσβεστική στη Δυτική Αττική -Μάχη για αποκατάσταση της καθημερινότητας [εικόνες]
Επαναρυθμίζεται σταδιακά η ζωή στην Ν. Πέραμο με τα συνεργεία για την αποκατάσταση της ομαλότητας να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς η κατά διαστήματα βροχόπτωση εγκυμονεί νέους κίνδυνους.
Ωστόσο, η κατάσταση παραμένει δύσκολη στην περιοχή της Μάνδρας, όπου εξακολουθεί η απάντληση λάσπης και νερών από τα υπόγεια, ενώ έχουν παραμένουν οι σοβαρές ζημιές που υπέστησαν υποδομές στα δίκτυα υδροδότησης και επικοινωνιών.
Η Περιφέρεια Αττικής έχει στρέψει στη Μάνδρα σχεδόν το σύνολο της δύναμής της, τόσο σε ανθρώπους όσο και σε μηχανήματα. 
«Εκεί έχουν σταλεί όλες οι εθελοντικές ομάδες, οι πρόσκοποι, οι ομάδες διάσωσης και δεκάδες μηχανήματα για τη διάνοιξη των δρόμων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας» διαβεβαιώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Γ. Τσούπρα, η οποία επιπλέον σημειώνει ότι το σημερινό πρόβλημα με την επαπειλούμενη συνέχιση της καθόδου φερτών και άλλων υλικών από τους χείμαρρους, που ξεσπούν λόγω των βροχοπτώσεων, εστιάζεται στην αναζήτηση και εξεύρεση χώρου για την εναπόθεση αυτών των υλικών. 
Προσθέτει, δε, ότι από χθες το βράδυ η περιφέρεια προμήθευσε τη Δημοτική Κοινότητα Μάνδρας με 15.000 φιάλες νερό και αντίστοιχες ποσότητες φαγητού για τη σίτιση των πληγέντων.
Με τη διαβεβαίωση ότι «η νύχτα κύλησε ομαλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα» ο γραμματέας του δήμου Στάθης Ραγκούσης κάνει λόγο για την ανάγκη αποκατάστασης των υποδομών. 
Τονίζει ότι η μεγαλύτερη ανάγκη των κατοίκων «επικεντρώνεται στο νερό, καθώς βγάζουν από τα πλημμυρισμένα υπόγεια και καταστήματα τα πράγματα και τις συσκευές και προσπαθούν να τις καθαρίσουν για να τις διασώσουν».
Στην άριστη συνεργασία κεντρικής διοίκησης περιφέρειας και δήμου αποδίδει ο δημοτικός σύμβουλος Μεγάρων Ιερόθεος Πολυχρόνης τη σχετικά σύντομη ομαλόποιηση της ζωής των πληγέντων στη Ν. Πέραμο. 
«Ο δήμος ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τη στέγαση, τη σίτιση και ότι άλλο χρειάζονταν οι πληγέντες» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρινίζοντας ότι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που έκαναν χρήση των διατιθέμενων ξενώνων για στέγαση, καθώς παρέμειναν σε άλλους, υψηλότερους ορόφους, ή συγγενείς στους. 
Βεβαίως, όλοι οι μηχανισμοί αποκατάστασης ήταν... επί ποδός από νωρίς το πρωί για την επαναλειτουργία αντλιοστασίων ή άλλων υποδομών.
«Καταστράφηκε η καρδιά της πόλης, το εμπορικό κέντρο, εκεί που περνάει από την πόλη η παλαιά Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές στις επιχειρήσεις και στα σπίτια και απαιτείται σοβαρή αντιμετώπιση από την πολιτεία για την ανάταξη και ανάκαμψη της δομής της πόλης μας» καταλήγει ο κ. Πολυχρόνης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Επί ποδός εθελοντές, συνεργεία, πρόσκοποι, Πυροσβεστική στη Δυτική Αττική -Μάχη για αποκατάσταση της καθημερινότητας [εικόνες]
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 1082213153630235739
Σχόλια
item