Γιάννενα: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στη Δυτική Αττική

Γιάννενα: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στη Δυτική Αττική

Τα συλλυπητήριά του για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στη Δυτική Αττική και τη συμπαράστασή του προς τους πληγέντες εξέφρασε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων τηρώντας μάλιστα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, μίλησε για μια ανείπωτη τραγωδία η οποία όμως προήλθε ως αποτέλεσμα ανθρώπινων λαθών που έγιναν στο παρελθόν, προκάλεσαν τη φύση και οδήγησαν στις τραγικές εικόνες που έχουν συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα κι όχι μόνο.


Ο Δ. Τασιούλας
«Τα έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά, δεν βρίσκουν θέση στους κωδικούς των προϋπολογισμών, γιατί δεν είναι ανταποδοτικά. 


Είναι υποδομές που μετά την κατασκευή τους δεν πουλιούνται, δεν νοικιάζονται, δεν αποφέρουν έσοδα, όπως π.χ. με τα διόδια για 25 χρόνια». 

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Τασιούλας, με αφορμή την τραγωδία στην Δυτική Αττική. 

Και σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: «ότι τα μεγάλα έργα που γίνονται (οδικοί άξονες, αεροδρόμια κ.λπ.) δεν λαμβάνουν υπόψη τους την αντιπλημμυρική θωράκιση των γύρω περιοχών, δεν είναι ενταγμένα σε έναν συνολικό σχεδιασμό για κάθε περιοχή και γενικότερα για κάθε λεκάνη απορροής, επηρεάζοντας την αντιπλημμυρική προστασία. 


Τέτοιο παράδειγμα είναι η περιοχή της Αμπελιάς, της Πεδινής που με την κατασκευή της Ιονίας και της Εγνατίας πλέον παρουσιάζουν πλημμυρικά φαινόμενα…».

proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα στη Δυτική Αττική
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3925849870810479876
item