Πρέβεζα: «Μόνιμη και σταθερή δουλειά για μόνιμες και σταθερές ανάγκες!» ζητά ο Σύλλογος εργαζομένων Πρέβεζας Πρέβεζα: «Μόνιμη και σταθερή δουλειά για μόνιμες και σταθερές ανάγκες!» ζητά ο Σύλλογος εργαζομένων Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: «Μόνιμη και σταθερή δουλειά για μόνιμες και σταθερές ανάγκες!» ζητά ο Σύλλογος εργαζομένων Πρέβεζας

Πρέβεζα: «Μόνιμη και σταθερή δουλειά για μόνιμες και σταθερές ανάγκες!» ζητά ο Σύλλογος εργαζομένων Πρέβεζας
Συνεδρίασε την Τετάρτη ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας για εργασιακά και άλλα ζητήματα και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας με πρωτοβουλία του Συλλόγου εργαζομένων πραγματοποίησαν την Τετάρτη 22/11/17 σύσκεψη με σκοπό τον προγραμματισμό μιας σειράς δράσεων που αποσκοπούν στην διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπως είναι γνωστό και στην τοπική κοινωνία, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων που εργάζεται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. 
Αυτός ο αριθμός εργαζομένων, αν και καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες αν και αποτελεί ζωτικότατο κομμάτι για την λειτουργία του Νοσοκομείου η σημερινή συγκυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, το αφήνει σε συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας, έρμαιο των οικονομικών συγκυριών.
Οι εργαζόμενοι αυτοί εργάζονται με μια πανσπερμία εργασιακών σχέσεων, όπως πχ συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ( επικουρικοί Ιατροί, επικουρικό μη Ιατρικό προσωπικό ) συμβάσεις έργου ( καθαρίστριες), με ΟΑΕΔ, ΚΕΕΛΠΝΟεργαζόμενοι σε εργολάβο ( φύλαξη, διανομή φαγητού ) κ.α. 
Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται σκληρά σε δύσκολες συνθήκες με μειωμένα δικαιώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζομένους του Νοσοκομείου.
Παραδείγματος χάρη, το επικουρικό προσωπικό, Ιατρικό και μη, συχνά πληρώνεται με καθυστέρηση, όπως και τώρα που κάποιοι συνάδερφοι δεν έχουν πληρωθεί ούτε καν τη τακτική μισθοδοσία
Δεν πληρώνεται σε περίπτωση ασθένειας κ.α. Οι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου όπως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εργάζονται με ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας και οι εργαζόμενοι από τον ΟΑΕΔ χωρίς προοπτική παράτασης της σύμβασής τους.
Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, δεν είναι ούτε δεύτερης κατηγορίας, ούτε κατώτεροι στις επαγγελματικές τους επιδόσεις, αντιθέτως είναι ικανότατοι συνάδερφοι που προσφέρουν καθοριστικά στην λειτουργία του Νοσοκομείου και το αίτημα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι κάτι παραπάνω από ώριμο.
Γι αυτό, καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου καθώς και τους εργαζόμενους και τα σωματεία της περιοχής να δώσουν δυναμικό παρόν στον αγώνα μας που κλιμακούμενος θα κορυφωθεί με παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29/11/17 στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας και στον ΟΑΕΔ.
Διεκδικούμε
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων του επικουρικού προσωπικού
  • Άμεση παράταση στις συμβάσεις των εργαζομένων με ΟΑΕΔ που λήγουν
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλο το προσωπικό που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες
prevezaposto.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Μόνιμη και σταθερή δουλειά για μόνιμες και σταθερές ανάγκες!» ζητά ο Σύλλογος εργαζομένων Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 1049002282891334216
Σχόλια
item