Γιάννενα: Το δασάκι της Κιάφας χρειάζεται παρεμβάσεις

Γιάννενα: Το δασάκι της Κιάφας χρειάζεται παρεμβάσεις
Ένας από τους – ευτυχώς όχι λιγοστούς – πνεύμονες πρασίνου στον αστικό πολεοδομικό ιστό της πόλης εξακολουθεί να βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες σε μία κατάσταση που επιεικώς χαρακτηρίζεται άθλια. 
Ο λόγος για το δασάκι της Κιάφας, σε μία πυκνοκατοικημένη και ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή που έχει ανάγκη κοινόχρηστους χώρους, σίγουρα όμως όχι στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο συγκεκριμένος. 
Το δασάκι είναι γεμάτο με σκουπίδια κάθε λογής, με τους κάδους να έχουν ξεχειλίσει εδώ και καιρό ενώ οι συνθήκες και οι κίνδυνοι που μπορούν να αντιμετωπίσουν όσοι τυχόν βρεθούν στο χώρο είναι εξαιρετικά σοβαροί. 
Ειδικά μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις του περσινού χειμώνα καταγράφηκαν πτώσεις δέντρων, ενώ ακόμη και αυτά που έμειναν όρθια είναι άκρως επικίνδυνα και επίφοβο να πέσουν οποιαδήποτε στιγμή.
Γι’ αυτό άλλωστε έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του πάρκου και μία προειδοποιητική ταμπέλα από το Δασαρχείο Ιωαννίνων που αναφέρει ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκρίζωσης και πτώσης δέντρων σε όλη την έκταση του δασυλλίου. 
«Παρακαλούμε τους πολίτες, να αποφεύγουν κάθε δραστηριότητα αναψυχής και άθλησης, ιδιαίτερα όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 
Οι περίοικοι της περιοχής δηλώνουν απογοητευμένοι πάντως από την ελάχιστη έως ανύπαρκτη ανταπόκριση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών, αλλά και του Δασαρχείου που έχει περιοριστεί στην τοποθέτηση της ενημερωτικής πινακίδας…
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το δασάκι της Κιάφας χρειάζεται παρεμβάσεις
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3403582300261313899
item