Γιάννενα: Αυξημένη κίνηση θα έχει το Αεροδρόμιο από τη νέα χρονιά ΜΙΑ…ΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ! Γιάννενα: Αυξημένη κίνηση θα έχει το Αεροδρόμιο από τη νέα χρονιά ΜΙΑ…ΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Αυξημένη κίνηση θα έχει το Αεροδρόμιο από τη νέα χρονιά ΜΙΑ…ΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ!

Γιάννενα: Αυξημένη κίνηση θα έχει το Αεροδρόμιο από τη νέα χρονιά ΜΙΑ…ΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ!

Το μεγάλο «στοίχημα» είναι οι τουρίστες που θα έρχονται με πτήσεις τσάρτερ να μην είναι περαστικοί, αλλά να μένουν για διακοπές στον Νομό μας.

Ενδιαφέρον για αεροπορική σύνδεση εξέφρασε εταιρία από το Ισραήλ...Ικανοποίηση Θ. Μπέγκα.

Με την τοποθέτηση δεξαμενών καυσίμων, μέσω των οποίων θα γίνεται ανεφοδιασμός των αεροσκαφών, είναι σαφές ότι διαγράφονται θετικές προοπτικές προκειμένου το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων να μπει στον «χάρτη» κι άλλων αεροπορικών εταιρειών, πλην της γνωστής σε όλους μας πλέον «Apollo».

Ήδη μία μεγάλη τουριστική εταιρεία από το Ισραήλ ανακοίνωσε την πρόθεσή της να εντάξει τα Γιάννενα στο πρόγραμμα πτήσεών της από την επόμενη χρονιά, γεγονός που προκάλεσε χαμόγελα ικανοποίησης στη Δημοτική Αρχή, καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί… διακαή πόθο της εδώ και τουλάχιστον μία διετία. 

Ωστόσο, όσα αεροσκάφη από το εξωτερικό κι αν έρθουν στην πρωτεύουσα της Ηπείρου από το 2018, δεν πρόκειται να φέρουν την τουριστική «άνοιξη» στα Γιάννενα, αν οι επισκέπτες που αυτά θα μεταφέρουν δεν παραμένουν εντός των ορίων του Νομού. Κι εδώ ακριβώς έγκειται το μεγάλο «στοίχημα» για τον Δήμο Ιωαννιτών, και την τοπική Ένωση Ξενοδόχων. Αν δεν το κερδίσουν, τότε τα κέρδη για όλους θα είναι… μηδαμινά!
Μια στάση δεν φτάνει!

Όπως είναι γνωστό, οι τουρίστες που έφερνε την περασμένη καλοκαιρινή περίοδο η εταιρία «Apollo» στα Γιάννενα από την Σκανδιναβία κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο, επιβιβάζονταν στα πούλμαν που τους περίμεναν στο Αεροδρόμιο κι από κει κατευθύνονταν στους τελικούς προορισμούς των διακοπών τους, δηλαδή στα Σύβοτα, την Πάργα, τα νησιά του Ιονίου αλλά και στις παραθαλάσσιες περιοχές της γειτονικής Αλβανίας! Κέρδος για τον Νομό μας… ουσιαστικά μηδενικό!

Η αεροπορική σύνδεση λοιπόν των Ιωαννίνων με χώρες του εξωτερικού όπως η Δανία ή το Ισραήλ είναι θετικό γεγονός, καθώς αυτό θα βοηθήσει στην διατήρηση και πιθανώς αναβάθμιση του τοπικού Αερολιμένα, αλλά και στην εξυπηρέτηση κάποιων Γιαννιωτών που δε θα χρειάζεται να πηγαίνουν Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Άκτιο για να ταξιδέψουν σε ορισμένες χώρες. 

Όμως, από τουριστική άποψη, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο, δε θα προσφέρουν τίποτε στον Νομό αν οι επιβάτες των πτήσεων τσάρτερ απλώς περνούν από δω ως ενδιάμεσο σταθμό του ταξιδιού τους προς τον τόπο που έχουν επιλέξει για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

Χρειάζονται «πακέτα»
Εδώ λοιπόν είναι το μεγάλο στοίχημα για την πόλη και όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό της περιοχής μας φορείς. Να καταφέρουν ώστε τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος των ξένων επισκεπτών να παραμένει στον Νομό Ιωαννίνων για όλες ή έστω μέρος των διακοπών τους. 

Για να γίνει αυτό, πρέπει αφενός οι ξένες αεροπορικές εταιρίες να πειστούν να δρομολογήσουν πτήσεις προς Γιάννενα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς όσοι έρχονται καλοκαίρι στην Ήπειρο είναι λογικό να κατευθυνθούν σχεδόν αποκλειστικά προς τα παράλια. 

Αντιθέτως, ο Ισραηλινός ή Σκανδιναβός επισκέπτης του Νοεμβρίου ή του Μαρτίου είναι πολύ πιθανό να επιλέξει τη διαμονή του στα Γιάννενα, το Μέτσοβο ή το Ζαγόρι που προσφέρουν πια αρκετές επιλογές εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Εξάλλου, η Περιφέρεια Ηπείρου μπορεί να πρωτοστατήσει, πάντα σε συνεργασία με τους μεγάλους Δήμους και τις κατά τόπους Ενώσεις ξενοδόχων για τη δημιουργία και προσφορά προς γραφεία και αεροπορικές εταιρίες ελκυστικών τουριστικών «πακέτων» που μαζί με τη θάλασσα θα περιλαμβάνουν βουνό, εναλλακτικές δράσεις όπως η πεζοπορία, η αναρρίχηση, τα σπορ σε ποτάμια, η γαστρονομική εμπειρία κ.λ.π.. 

Πτήσεις από Ισραήλ
Από τη νέα χρονιά η Ισραηλινή εταιρία ARKIA σκοπεύει να εντάξει στο καλεντάρι των πτήσεών της και το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, όπως ανέφερε χθες στον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα η εκπρόσωπός της Orly Peleu-Mizrach με την οποία είχε συνάντηση. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες τουρισμού στο Ισραήλ, η οποία εκτός από τουριστικό γραφείο διαθέτει και αεροσκάφη!

 Σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, το ενδιαφέρον για τα Γιάννενα δεν περιορίζεται μόνο σε πτήσεις που αφορούν πακέτα διακοπών αλλά και στην καθιέρωση προγραμματισμένων πτήσεων από την πόλη μας στο Ισραήλ πιθανά σε εβδομαδιαία βάση, κάτι που, αν επεκταθεί σε όλη τη διάρκεια του έτους, μπορεί να ανοίξει σημαντικές τουριστικές προοπτικές για τον Νομό μας. 

Η κ. Peleu-Mizrachi τόνισε στο Δήμαρχο ότι η εταιρία της θεωρεί τον Αερολιμένα των Ιωαννίνων ως έναν ανερχόμενο προορισμό λόγω της γεωγραφικής του θέσης η οποία καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας που τα Αεροδρόμια Αθηνών και Θεσσαλονίκης δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν. 

Παράλληλα, επισήμανε πως μέχρι τον Φεβρουάριο αναμένεται μια σειρά αποστολών από το Ισραήλ προκείμενου να γίνουν συζητήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής με σκοπό να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τον αριθμό αλλά και το είδος των πτήσεων.

Θ. Μπέγκας – Ν. Γκόλας
Μετά το τέλος της συνάντησης στην οποία μετείχαν ακόμα ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Γκόλας, ο ειδικός συνεργάτης σε θέματα τουρισμού του Δημάρχου, Στέφανος Ζέρβας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, Κώστας Βλάχος και ο υπεύθυνος στρατηγικής ανάπτυξης, Σαμ Κουδούνης, ο Δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων, πως «συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, με στόχο να καταφέρουμε να διεισδύσουμε στις σημαντικότερες τουριστικές αγορές του εξωτερικού. 

Να προωθήσουμε αυτό το πραγματικά ξεχωριστό και ποιοτικό προϊόν που διαθέτουμε στην περιοχή μας, ένα προϊόν που συνδυάζει, λίμνη, βουνό και θάλασσα, συναρπαστικές δραστηριότητες στη φύση, αναψυχή, διασκέδαση, σημαντική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά και υψηλού σύγχρονου επιπέδου υποδομές σε καταλύματα και υπηρεσίες».

Από τη μεριά του ο κ. Γκόλας σημείωσε ότι το Ισραήλ ήταν και είναι μια αγορά - στόχος για τα Γιάννενα η οποία για να «ανοίξει» προηγήθηκε ένα συστηματικό πλάνο προβολής της πόλης μας αλλά και στοχευμένες παρεμβάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικά τους επαγγελματίες του τουρισμού για την προώθηση των δυνατοτήτων που έχει να προσφέρει στους επισκέπτες σε πολλά επίπεδα όπως ο πολιτισμός, ο εναλλακτικός τουρισμός, οι χειμερινές διακοπές στα βουνά και φυσικά οι καλοκαιρινές στα παράλια της Ηπείρου.

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Αυξημένη κίνηση θα έχει το Αεροδρόμιο από τη νέα χρονιά ΜΙΑ…ΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1131022675382805498
Σχόλια
item