Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στα «σκαριά» νέο Δημοτικό σχολείο στην Ανατολή Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στα «σκαριά» νέο Δημοτικό σχολείο στην Ανατολή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στα «σκαριά» νέο Δημοτικό σχολείο στην Ανατολή

Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στα «σκαριά» νέο Δημοτικό σχολείο στην Ανατολή
Η νέα σχολική μονάδα, ένα εξαθέσιο σχολείο, θα λειτουργήσει εκεί που στεγαζόταν το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής.
Κριτική στην Δημοτική Αρχή από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για το Αναπτυξιακό Συνέδριο. 
Την ίδρυση ενός νέου δημοτικού σχολείου στην Ανατολή, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής του το βράδυ της Δευτέρας.
Μετά την εισήγηση της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Παρασκευής Τσίλη, η οποία εξήγησε τους λόγους για τους οποίους προτείνεται η ίδρυση και λειτουργία ενός ακόμα δημοτικού σχολείου στην περιοχή της Ανατολής, το Δημοτικό Συμβούλιο την υπερψήφισε ομόφωνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην εισήγησή της η κ. Τσίλη, το μαθητικό δυναμικό προβλέπεται να είναι από 126 έως 150 μαθητές.
Η νέα σχολική μονάδα, ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο, πρόκειται να στεγαστεί σε υφιστάμενο σχολικό κτίριο στη Δημοτική Κοινότητα Ανατολής, επί της οδού Πλάτωνος και Αντύπα, στο οποίο στεγαζόταν το 2ο Γυμνάσιο Ανατολής και από τη σχολική χρονιά 2015-2016 λειτούργησε σε νέο διδακτήριο που ανεγέρθη για το σκοπό αυτό.
«Θεωρούμε πως πρόκειται για μια αναγκαία και ουσιαστική παρέμβαση σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια βλέπει τις εκπαιδευτικές της ανάγκες να μεγαλώνουν παράλληλα με την οικιστική της ανάπτυξη. Σκοπός μας είναι να αποσυμφορηθούν σχολεία που σήμερα εξυπηρετούν τις ανάγκες της Ανατολής, αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο και την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μετά από διεξοδική διαβούλευση στην Επιτροπή Παιδείας προτείνουμε την ίδρυση ενός εξαθέσιου δημοτικού σχολείου στην Ανατολή, με την ονομασία 4ο Δημοτικό Σχολείο Ανατολής», είπε μεταξύ άλλων η κ. Τσίλη.
Κριτική για το Συνέδριο
Εν τω μεταξύ, στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση, η αντιπολίτευση εξαπέλυσε βολές σε βάρος της Δημοτικής Αρχής, για τον τρόπο με τον οποίο συμμετείχε στις εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Ήπειρο.
Για αρκετή ώρα το Σώμα συζήτησε κυρίως για τα προβλήματα γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα με αφορμή και την σχετική εξαγγελία του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού κ. Φάμελου για την υπογραφή του Π.Δ. μέχρι το τέλος του έτους.
Έτσι, ο Ν. Γκόντας ζήτησε ενημέρωση από το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή δηλώνοντας την έκπληξή του από την σχετική εξαγγελία.
«Ακούσαμε ότι το Π.Δ. είναι έτοιμο και θα πρέπει να γνωρίζουμε εάν η δημοτική αρχή ξέρει κάτι παραπάνω. Υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με προηγούμενες αποφάσεις ή όχι;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Από την πλευρά του ο Λάζαρος Νάτσης για τους «Πολίτες για την Ανατροπή» καταλόγισε προχειρότητα στη δημοτική αρχή για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε και τοποθετήθηκε στις θεματικές του συνεδρίου, καθώς επίσης και στην εναρκτήρια αλλά και την τελική ομιλία του Δημάρχου κ. Μπέγκα.
Επέμεινε ιδιαίτερα στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη λίμνη Παμβώτιδα, μεταξύ αυτών και με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα υδατοδρόμια, σημειώνοντας ότι ο Δήμαρχος έθιξε αρκετά ζητήματα, για τα οποία όμως είναι προφανές ότι δεν είχε προηγηθεί καμία προετοιμασία.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άρης Μπαρτζώκας που επισήμανε ότι σε ένα τέτοιο συνέδριο δεν μπορούν να τίθενται διάφορα ζητήματα, αλλά θα πρέπει να υπάρχει προετοιμασία και επικέντρωση σε ένα κυρίαρχο πρόβλημα.
«Το μείζον για εμάς είναι η λίμνη και αυτό έπρεπε να αποτελέσει επίκεντρο της τοποθέτησής σας. Επί του πρακτέου, δεν εισπράξαμε κάτι ουσιαστικό πέρα από ασαφείς και αόριστες δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Κριτική επίσης άσκησαν και οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημ. Τασιούλας και Σ. Μαλάμος και στη δημοτική αρχή αλλά και στην κυβέρνηση.
Ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας επισήμανε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών δεν ήταν συνδιοργανωτής, αλλά συμμετείχε στο συνέδριο καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις. Ειδικά όμως για το ζήτημα της Παμβώτιδας τόνισε πως επί του Π.Δ. δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, η οποία θα ζητηθεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο υπουργείο.
«Αυτό που προσπαθήσαμε και θεωρώ ότι το πετύχαμε είναι να έχουμε μία ξεκάθαρη άποψη για τη λίμνη στη λογική ότι τα προβλήματά της χρειάζονται αντιμετώπιση όχι επειδή είναι η λίμνη των Ιωαννίνων αλλά επειδή είναι μία από τις σημαντικότερες λίμνες της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Στα «σκαριά» νέο Δημοτικό σχολείο στην Ανατολή
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 265167460125633354
Σχόλια
item