Κεντροαριστερά: Στο στόχαστρο οι... ορφανοί ψηφοφόροι

Κεντροαριστερά: Στο στόχαστρο οι... ορφανοί ψηφοφόροι

Οι εκλογείς που δεν είδαν τον εκλεκτό τους να περνά στον δεύτερο γύρο «μήλον της έριδος» για τα επιτελεία της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οι επαφές για το debate και τα ραντεβού με όσους έχασαν το τρένο της ηγεσίας βρίσκονται στο επίκεντρο της δραστηριότητας των δύο μονομάχων της δεύτερης Κυριακής.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με τους ηγέτες των κομμάτων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Παπανδρέου, Θεοχαρόπουλος) τα στελέχη των Κινήσεων για τη Σοσιαλδημοκρατία, αλλά και με τους μέχρι χθες υποψήφιους αρχηγούς. 

Στις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης θα δεχθεί στο γραφείο της στη Χαριλάου Τρικούπη τον Γιώργο Καμίνη.

Το μόνο ραντεβού που πάει για την ερχόμενη Δευτέρα είναι με τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς πρώτα θα πρέπει να έχουν αποφασίσει οι πολίτες τον ρόλο με τον οποίο θα συμμετάσχει η κάθε πλευρά.

Στόχος της κυρίας Γεννηματά είναι να δείξει ότι έχει αρχίσει ήδη να υλοποιεί την επόμενη μέρα. Οι συνεργάτες της ξεκίνησαν μάλιστα να σχεδιάζουν το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα. «Πρέπει να δικαιώσουμε όλους όσοι συμμετείχαν, είτε ως υποψήφιοι, είτε ως ψηφοφόροι» υπογράμμισε στο protothema.gr εις εκ των επιτελών της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η κυρία Γεννηματά θα δώσει το πρωί συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι τη δεύτερη Κυριακή δεν προσφέρεται για περιοδείες. Η επικοινωνία θα βασιστεί σε πολιτικές εκδηλώσεις και εμφανίσεις στα ΜΜΕ.

Παράλληλα με τις συναντήσεις και τα τηλεφωνήματα, στο προσκήνιο και το παρασκήνιο. Το τρίπτυχο που θα προτάξει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι «τολμήσαμε- πετύχαμε καθαρή νίκη - συνεχίζουμε».

Στο πλαίσιοα αυτό, οι συνεργάτες της απέφυγαν να σηκώσουν το γάντι του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος μίλησε για κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο δεύτερος γύρος για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα θα γίνει
«Εάν η κα Γεννηματά είχε ποσοστό κοντά στο 50%, δεν θα συζητούσαμε να πάμε σε δεύτερο γύρο. Τώρα, όμως, πρέπει να τιμήσουμε τους συνιδρυτές, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν ώρες στις ουρές για να στείλουν ένα μήνυμα» εξήγησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Τώρα πρέπει να πάμε στην επόμενη μέρα. Να αγωνιστούμε για μια κοινωνία που θα είναι παράδεισος ευκαιριών για όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα αυτούς που δεν άντεξαν τα τελευταία χρόνια. Για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική. Είχες μια κληρονομιά, είχε κάποιος χρήματα, γίνεσαι ισχυρότερος. 


Ήταν ο πατέρας σου πολιτικός; Αρα πιθανότατα να γίνεις κι εσύ πολιτικός σε σχέση με κάποιον που δεν έχει την κληρονομική ισχύ. Εγώ δεν θέλω αυτή την κοινωνία.» προσέθεσε.

Σχετικά με την στρατηγική για το δεύτερο γύρο και τι θα πει στους πολίτες για να τον επιλέξουν ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως μπορεί να εγγυηθεί ότι η επόμενη μέρα θα είναι ημέρα πολιτικής ανανέωσης. «Ο κόσμος ζητά κάτι καινούργιο που να είναι πραγματικά καινούργιο. 


Όχι μόνο νέα πρόσωπα φερετζές σε ένα παλιό σύστημα εξουσίας, αλλά μια καινούργια παράταξη που θα έχει σκοτώσει μέσα της τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος. Αυτό μπορώ να εγγυηθώ στις 200 χιλιάδες ψηφοφόρους» τόνισε.

Διευκρίνισε επίσης ότι θα παραμείνει στην παράταξη ακόμη κι αν ηττηθεί. «Εγώ πάντα ήμουν εδώ. Δεν έφυγα ποτέ. Αγωνίστηκα ακόμη κι όταν κινδύνευε να μην μπει στη Βουλή το κόμμα μας. Δεν εμπορεύομαι την παρουσία μου.
epirusblog.gr
5 of 5
Κεντροαριστερά: Στο στόχαστρο οι... ορφανοί ψηφοφόροι
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2475469575868343560
item