Τέσσερις προτάσεις της Γεννηματά στον Θεοδωράκη για το συνέδριο της Κεντροαριστεράς Τέσσερις προτάσεις της Γεννηματά στον Θεοδωράκη για το συνέδριο της Κεντροαριστεράς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Τέσσερις προτάσεις της Γεννηματά στον Θεοδωράκη για το συνέδριο της Κεντροαριστεράς

Τέσσερις προτάσεις της Γεννηματά στον Θεοδωράκη για το συνέδριο της Κεντροαριστεράς

Στόχος ο συντονισμός των Κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού - Επιδίωξη το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα να γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ξεκίνησαν οι επαφές της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, με τα κόμματα και τους υποψηφίους, προκειμένου να προχωρήσουν προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η κ. Γεννηματά έχει θέσει υπόψη του κ. Θεοδωράκη τις εξής τέσσερις προτάσεις:

- Συγκρότηση ενιαίου πολιτικού κέντρου, που θα καθοδηγεί την πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα στην προοδευτική παράταξη. Πρόκειται να κληθούν να συμμετάσχουν οι βασικοί υποψήφιοι για την ηγεσία, καθώς επίσης και τα κόμματα και οι πολιτικές κινήσεις που έχουν εμπλακεί στο εγχείρημα.

-Σχηματισμός ευρείας και αντιπροσωπευτικής, από όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής για να «τρέξει» τις διαδικασίες προς το ιδρυτικό συνέδριο. Θα οριστεί Επιτροπή Θέσεων, Προγραμματικών Προτάσεων και Καταστατικών Αρχών για να διαμορφώσει τα αντίστοιχα κείμενα, τα οποία θα τεθούν σε δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο.

- Επιδίωξη είναι το συνέδριο να γίνει μέχρι το τέλος Μαρτίου, καθώς έπεται το Πάσχα, ενώ δεν αποκλείονται ταχείες πολιτικές εξελίξεις.

- Άμεσος και θεσμικός συντονισμός των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, ώστε να δραστηριοποιούνται με ενιαίο τρόπο στη Βουλή. Ήδη, οι συνεννοήσεις κοινοβουλευτικών στελεχών των δύο κομμάτων έχουν ξεκινήσει και τόσο στη συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα, όσο και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας οι βουλευτές των δύο κομμάτων κινήθηκαν σε κοινή γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Γεννηματά από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να πυκνώσει τις επαφές και συναντήσεις της, ώστε ο παραπάνω σχεδιασμός να έχει ολοκληρωθεί έως τις γιορτές των Χριστουγέννων και από τις αρχές του 2018 να ξεκινήσει η προσυνεδριακή περίοδος και η εκλογή των αντιπροσώπων.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Epirusblog Gr
5 of 5
Τέσσερις προτάσεις της Γεννηματά στον Θεοδωράκη για το συνέδριο της Κεντροαριστεράς
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6543184315006356633
Σχόλια
item