Επιστολή Γεννηματά-Θεοδωράκη στις εταιρείες δημοσκοπήσεων για να μετρούν το «Κίνημα Αλλαγής» Επιστολή Γεννηματά-Θεοδωράκη στις εταιρείες δημοσκοπήσεων για να μετρούν το «Κίνημα Αλλαγής» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Επιστολή Γεννηματά-Θεοδωράκη στις εταιρείες δημοσκοπήσεων για να μετρούν το «Κίνημα Αλλαγής»

Επιστολή Γεννηματά-Θεοδωράκη στις εταιρείες δημοσκοπήσεων για να μετρούν το «Κίνημα Αλλαγής»

Τέλος η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι από τις μετρήσεις - Συμφώνησαν με το νέο όνομα Παπανδρέου και Ανδρουλάκης.

Μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό τα στελέχη της Κεντροαριστεράς αρχίζουν να... συνηθίζουν το νέο όνομα. Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ δήλωσε σε συνεργάτες του ότι είχε ενημερωθεί και συμφωνήσει ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τη στήριξή του εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Θετικό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι γίνονται βήματα ο Γιώργος Καμίνης με συνεργάτες τους όμως να επισημαίνουν με νόημα ότι «τα υπόλοιπα (σ.σ. διαδικασία ανακοίνωσης κτλ) θα τα δούμε στο πλαίσιο της συνεργασίας που ξεκινά».


Επιφυλακτικά εμφανίζονται τα στελέχη των μικρότερων σχηματισμών της ΔΗΣΥ, που βλέπουν τον ρόλο τους να υποβαθμίζεται από την κυριαρχία της Φώφης Γεννηματά, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Παπανδρέου σε συνδυασμό με τον δεύτερο της κάλπης, Νίκο Ανδρουλάκη και τον τρίτο, Γιώργο Καμίνη.

Χαρακτηριστικά είναι η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ: «Οι αποφάσεις στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς να είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών και όχι μονομερών ενεργειών», επισημαίνεται σε απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Αρχές της Άνοιξης θα γίνει το συνέδριο του νέου κόμματος, που απέκτησε όνομα, ως κοινή πρόταση των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού: «Κίνημα Αλλαγής». Όπως διευκρινίστηκε υπό αυτή την «ομπρέλα» θα λειτουργούν ΔΗΣΥΠοτάμι και όλα τα κόμματα και οι κινήσεις του χώρου.

Πριν λίγη ώρα Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης έστειλαν επιστολή προς τις εταιρείες δημοσκοπήσεων ζητώντας από εδώ και πέρα να μετρούν το Κίνημα Αλλαγής και όχι τη ΔΗΣΥ και το Ποτάμι.

Η επιστολή προς τις εταιρείες δημοσκοπήσεων:

Αθήνα, 28/11/2017
Προς

1. ΣΕΔΕΑ
2. Μέλη Μητρώου Φορέων και Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων (βλ.συν. πίνακα)
Κοιν: Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Σας ενημερώνουμε για την ειλημμένη απόφαση μας για κοινή εκλογική πορεία των δυο κοινοβουλευτικών κομμάτων ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙ.
Κατόπιν τούτου, παρακαλούμε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων μετρήσεων της κοινής γνώμης να γίνεται από εδώ και στο εξής, με το ενιαίο όνομα «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ». (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ - ΠΟΤΑΜΙ)

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΣΤΑΥΡOΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Αναλυτικά οι δηλώσεις Φώφης Γεννηματά και Σταύρου Θεοδωράκη μετά τη συνάντησή τους το πρωί στη Βουλή:

Φώφη Γεννηματά:  Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε αποτελεσματικά έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στη μεγάλη συμμετοχή των προηγούμενων ημερών της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής. 212.000 πολίτες μας έδωσαν μια καθαρή εντολή. 


Να προχωρήσουμε ενωμένοι, να αλλάξουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς, να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό και να εξασφαλίσουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση για τον τόπο. Γι αυτό και οι συναντήσεις μας με τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν μπορούν να αποτελούν είδηση. 

Μιλάμε καθημερινά, συνεργαζόμαστε συστηματικά και επομένως από εδώ και πέρα θα είναι κάτι συνηθισμένο. Έτσι πρέπει να δουλέψουμε. Έτσι έχουμε μάθει να δουλεύουμε. 

Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στις αρχές της Άνοιξης σε ένα μεγάλο μαζικό  ανοιχτό δημοκρατικό  συνέδριο όπου θα εκφραστούν όλες οι τάσεις, όλοι όσοι έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα σε αυτή την προσπάθεια, σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα της αναγέννησης  της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης.

Σταύρος Θεοδωράκης: Είμαστε αποφασισμένοι εν ολίγοις να γεννήσουμε  κάτι νέο το  οποίο θα  ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ημερών. Θα πρέπει να πούμε ότι τις επόμενες μέρες θα παρθούν οι αποφάσεις για την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου  όπου  θα εκφραστούν όλες μαζί οι πολιτικές τάσεις του ευρύτερου χώρου μας. 


Την ερχόμενη Τετάρτη στη Γερουσία θα έχουμε μια κοινή συνεδρίαση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων μαζί με τα πολιτικά κορυφαία όργανα των δύο κομμάτων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού. 

Να μιλήσουμε πολιτικά. Να αναπτύξουμε τις προτάσεις μας για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα. Να ξεδιπλώσουμε για άλλη μια φορά την αντιπολιτευτική μας πολιτική απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στις συντηρητικές πολιτικές. Οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες θα συντονίζονται από τους γραμματείς τους και από τους εκπροσώπους, έτσι ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα επί δύο στη Βουλή σε κάθε συνεδρίαση.

Φώφη Γεννηματά:  Ισχυρή αντιπολίτευση, δυνατή φωνή, μια φωνή ενιαία και βέβαια όλα αυτά δεν μπορεί παρά να στεγαστούν κάτω από ένα ενιαίο όνομα. Προτείνουμε λοιπόν στο συνέδριο, εκεί θα είναι η οριστική απόφαση, αλλά μέχρι τότε πρέπει να προχωρήσουμε με ένα όνομα.  Στεγαζόμαστε λοιπόν κάτω από το όνομα που λέγεται «Κίνημα Αλλαγής»

Σταύρος Θεοδωράκης: Το Κίνημα Αλλαγής στεγάζει τη ΔΗΣΥ, το Ποτάμι, όλες τις δυνάμεις του κέντρου -τις φιλελεύθερες, τις προοδευτικές, τις σοσιαλδημοκρατικές, τις κεντροαριστερές. Στόχος μας είναι αυτό το Κίνημα Αλλαγής να είναι στην ουσία ένα κίνημα αλλαγής της χώρας και όχι μόνο του πολιτικού σκηνικού.

Φώφη Γεννηματά:  Είμαστε η πρόοδος απέναντι στη συντήρηση. Είμαστε η ανατροπή και η αλλαγή απέναντι στη λιτότητα και τις συντηρητικές πολιτικές.
Epirusblog Gr
5 of 5
Επιστολή Γεννηματά-Θεοδωράκη στις εταιρείες δημοσκοπήσεων για να μετρούν το «Κίνημα Αλλαγής»
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 969500864605290891
Σχόλια
item