Γιάννενα: Ο Περιφερειάρχης για την Ιατρική Σχολή Γιάννενα: Ο Περιφερειάρχης για την Ιατρική Σχολή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ο Περιφερειάρχης για την Ιατρική Σχολή

Γιάννενα: Ο Περιφερειάρχης για την Ιατρική Σχολή
Για την συμπλήρωση των 40 ετών
Από την ίδρυσή του, το 1977, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι σταθερό σημείο αναφοράς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το επιστημονικό έργο του διδακτικού του προσωπικού, για την άριστη εκπαίδευση των φοιτητών και νέων γιατρών και για την καθοριστική συμβολή στις εξελίξεις σε όλα τα πεδία της Ιατρικής.
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, στάθηκε στην σημασία τόσο της ίδρυσης και λειτουργίας του Πανεπιστημίου όσο και την ίδρυση και λειτουργία της «κορωνίδας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, Ιατρικής Σχολής.
Ο κ. Αλέκος Καχριμάνης αναφέρθηκε σε όλα τα ιστορικά σημεία που συνδέονται με την λειτουργία του Πανεπιστημίου σημειώνοντας τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν οι άνθρωποι που οραματίστηκαν και πέτυχαν την λειτουργία του εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.
Ο κ. Καχριμάνης έκανε αναφορά στις ενέργειες του αείμνηστου δημάρχου Κώστα Μπέγκα, ενώ στάθηκε και στις προσπάθειες του Αβέρωφ, ώστε στο νέο ιδρυθέν Πανεπιστήμιο να διδάσκουν οι καλύτεροι καθηγητές.
Οι εκδηλώσεις
Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στις 18.30 στην αίθουσα «Γ. Μυλωνάς» πραγματοποιείται η εκδήλωση με τίτλο «Στα μονοπάτια των πρώτων».
Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 19.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιείται η δεύτερη κεντρική εκδήλωση του επετειακού εορτασμού, με προσκεκλημένο τον ακαδημαϊκό Χαράλαμπο Μουτσόπουλο.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία της Καμεράτα του Πανεπιστημίου, που θα παρουσιάσει έργα της Ελένης Καραΐνδρου η οποία επίσης θα παρίσταται.
Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στον Πολυχώρο Δ. Χατζής παρουσιάζεται ο Συλλογικός Τόμος με τίτλο «Υβριδικά και ιδιότυπα όντα». 
Παράλληλα με πρωτοβουλία των φοιτητών της Ιατρικής και τριών συλλόγων την Παρασκευή και το Σάββατο το πρωί θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό στο κέντρο της πόλης από τις 11 μέχρι τη 1 το μεσημέρι για τον ιό Aids, για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ
proinanea.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο Περιφερειάρχης για την Ιατρική Σχολή
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7127721199066153288
Σχόλια
item