Γιάννενα: Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο στα Ιωάννινα Γιάννενα: Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο στα Ιωάννινα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο στα Ιωάννινα

Γιάννενα: Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο στα Ιωάννινα
Η απόκτηση και λειτουργία ενός ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου, με έδρα τα Ιωάννινα, που θα εξυπηρετεί το σύνολο της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους στόχους της διοίκησης του ΕΚΑΒ για το επόμενο χρονικό διάστημα. 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προμήθειας και εγκατάστασης 200 πομποδεκτών ψηφιακής επικοινωνίας στην 7η Περιφέρεια, που θα δώσει τη δυνατότητα σε πρώτη φάση να καταργηθούν τα τηλεφωνικά κέντρα στην Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα για να ακολουθήσουν τα κέντρα σε Άρτα και Πρέβεζα. 
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες από τα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΔΣ τυ ΕΚΑΒ Κων. Καρακατσιανόπουλος μιλώντας για παράλληλη εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και πόρων για την υπηρεσία, σε συνδυασμό με ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών προνοσοκομειακής φροντίδας. 
Ανέφερε μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα του νέου μοντέλου λειτουργίας το αντίστοιχο σύστημα που εφαρμόζεται στη Φινλανδία καλύπτοντας τις ανάγκες όχι μόνο του εκεί ΕΚΑΒ, αλλά ταυτόχρονα της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και κοινωνικών υπηρεσιών. 
«Η προοπτική είναι να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο, εξοικονομώντας πόρους και ανθρώπινο προσωπικό, αφού σε 24ωρη βάση ένα τηλεφωνικό κέντρο χρειάζεται πέντε – έξι ανθρώπους», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ. 
Ενίσχυση στόλου και ελικόπτερο Παράλληλα, ο κ. Καρακατσιανόπουλος ανακοίνωσε πως και η Περιφέρεια του ΕΚΑΒ στην Ήπειρο θα ενισχυθεί με επιπλέον ασθενοφόρα από τη νέα κατανομή όπως προέκυψε μετά την προσφορά του ιδρύματος Στ. Νιάρχος, με ιδιαίτερη μέριμνα στις κινητές μονάδες. 
Τόνισε όμως με έμφαση πως εξελίσσεται ένα γενικότερο σχέδιο ανασυγκρότησης και των αεροδιακομιδών, με δημιουργία βάσης στη δυτική Ελλάδα, πιθανότατα στο Άκτιο. «Υπάρχει ένα εξαιρετικό έργο των συναδέλφων στην Ήπειρο και στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την υπηρεσία. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή, όμως είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίσουμε». 
Ερωτηθείς σχετικά με την ανάγκη μετεγκατάστασης του ΕΚΑΒ από το Παλιό Χατζηκώστα ο κ. Καρακατσιανόπουλος τόνισε ότι με κάποιες βελτιώσεις, στην βάση υλοποίησης μίας συγκεκριμένης μελέτης, θα μπορούσε η υπηρεσία να παραμείνει στο υφιστάμενο κτίριο. 
Από την πλευρά του ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Β. Παπαδιώτης τόνισε πως εκτός από την αναβάθμιση του συστήματος επικοινωνιών, ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με έναν επιπλέον μόνιμο γιατρό και με έναν διοικητικό Π.Ε Πληροφορικής. Το ΕΚΑΒ τέλος ενδέχεται να ενισχυθεί με τεχνικό – διοικητικό προσωπικό και από τους πρώην εργαζόμενους της Μεταλλουργικής που έχουν κάνει αιτήσεις μετάταξης.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο στα Ιωάννινα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5391036224034255583
Σχόλια
item