Γιάννενα: Εκπαιδευτική Ρομποτική στο “Δέντρο της γνώσης”! Γιάννενα: Εκπαιδευτική Ρομποτική στο “Δέντρο της γνώσης”! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εκπαιδευτική Ρομποτική στο “Δέντρο της γνώσης”!

Γιάννενα: Εκπαιδευτική Ρομποτική στο “Δέντρο της γνώσης”!
Ξεκινάει ο πρώτος κύκλος των 16 εργαστηρίων: Εισαγωγή στη Ρομποτική με την εκπαιδευτική σειρά της Lego WeDo 2.0 και την γλώσσα προγραμματισμού Scratch 2.0.

Από Δεκέμβριο, στο “Δέντρο της Γνώσης” ξεκινάμε δυναμικά με εργαστήρια εκπαιδευτικής
ρομποτικής, για μαθητές από Γ' έως Στ' Δημοτικού. 

Στόχος μας είναι να φέρουμε σε επαφή τα παιδιά, με αυτό το νέο τομέα τεχνολογίας και να αναπτύξουμε τις νέες δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί ένα νέο ψυχαγωγικό και δημιουργικό εργαλείο, μέσα από το οποίο τα παιδιά κατανοούν έννοιες, της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής , της Μηχανικής και άλλων επιστημών, με ένα βιωματικό και ευχάριστο τρόπο.

Τα παιδιά κατασκευάζουν ρομπότ συνδυάζονται δομικά υλικά της Lego WeDo.2 και προγραμματίζοντας στη γλώσσα Scratch 2.0. 

Ένας εναλλακτικός τρόπος, που τα βοηθά να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους, να αναπτύξουν τη λεπτή κινητικότητα, να μάθουν μεθόδους για την επίλυσης προβλημάτων, τεχνικές για να επικεντρώνουν την προσοχή τους και να λειτουργούν ομαδικά.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά χωρίς προηγούμενη εμπειρία στη Ρομποτική ή στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή 18.30-20.00 στο “Δέντρο της Γνώσης” (Κουντουριώτη και Ευαγγελίδη Γωνία). Τα τμήματα των εργαστηρίων είναι ολιγομελή. Κρατήστε τη θέση σας!

Για περισσότερα νέα μας, ακολουθείστε μας στο Facebook εδώ!
Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
Το δέντρο της γνώσης
Κουντουριώτη & Ευαγγελίδη Γωνία, Ιωάννινα
Τ: 265 10 20002 , Ε: info@todentrotisgnosis
www.todentrotisgnosis.grepirusgate.blogspot.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκπαιδευτική Ρομποτική στο “Δέντρο της γνώσης”!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6588666678946471226
Σχόλια
item