Γιάννενα: Κυριακάτικη βόλτα στην αγορά χωρίς πολλά ψώνια! Γιάννενα: Κυριακάτικη βόλτα στην αγορά χωρίς πολλά ψώνια! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Κυριακάτικη βόλτα στην αγορά χωρίς πολλά ψώνια!

Γιάννενα: Κυριακάτικη βόλτα στην αγορά χωρίς πολλά ψώνια!

Παρά την 24ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν και στα Γιάννενα, χθες πολλά καταστήματα στο κέντρο της πόλης άνοιξαν, μιας και διανύουμε περίοδο ενδιάμεσων εκπτώσεων. 

Ο ηλιόλουστος καιρός ώθησε χθες πολλούς Γιαννιώτες να βγουν στην αγορά, περισσότερο όμως για βόλτα, παρά για ψώνια στα καταστήματα, με τους πιο πολλούς να περιορίζονται στο κοίταγμα των βιτρινών και στις συγκρίσεις τιμών. Ωστόσο υπήρχαν και κάποιοι… τολμηροί που έκαναν αγορές, όχι όμως ικανές για να μετρήσουν ιδιαίτερα στους τζίρους των καταστημάτων.


Μπορεί αρκετοί καταστηματάρχες να έχουν προχωρήσει σε μεγάλες εκπτώσεις, όμως το πορτοφόλι των καταναλωτών δεν αντέχει παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Έτσι για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η αγορά δεν πρόκειται να κινηθεί, όσο οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί θα επιβαρύνονται από πάσης φύσεως χαράτσια και άλλες υποχρεώσεις. 


Και κινητοποιήσεις
Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές», μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ιωαννίνων, του Εργατικού Κέντρου και του Εμπορικού Συλλόγου βρέθηκαν χθες το πρωί σε κεντρικά σημεία, προκειμένου ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τους πολίτες, καθώς και να περιφρουρήσουν (!) την απεργία. 


Με εξόρμηση στους κεντρικούς δρόμους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους, ενημέρωσαν τον κόσμο για τις διεκδικήσεις τους για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, την διεκδίκηση υπογραφής συλλογικών συμβάσεων, τα νέα μέτρα που θα έρθουν με το νέο συνδικαλιστικό νόμο κ.ά..

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Κυριακάτικη βόλτα στην αγορά χωρίς πολλά ψώνια!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5956662840324357017
Σχόλια
item