Το σχέδιό του για την Υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη παρουσιάζει ο Κυριάκος στα Γιάννενα

Το σχέδιό του για την Υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη παρουσιάζει ο Κυριάκος στα Γιάννενα

Δεν θα ξαναστηθούν σε ουρά για να πάρουν τα φάρμακά τους οι χρονίως πάσχοντες, υπόσχεται ο πρόεδρος της ΝΔ - «Η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνο με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα», υποστηρίζει. 

«Στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν βρεθεί στα χρόνια της κρίσης σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια» είναι επικεντρωμένο το 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη στα Ιωάννινα και εντάσσεται στις προσυνεδριακές διαδικασίες που οδηγούν στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Στόχος της ΝΔ είναι, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της Πειραιώς, να καταδείξει ότι η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνο με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα, ενώ ο αρχηγός της

Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται στο πλαίσιο του Προσυνεδρίου να αναδείξει πολλές από τις δεσμεύσεις της επόμενης κυβέρνησης στον χώρο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ασφάλισης και της Υγείας.

Κατ΄ οίκον φάρμακα σε χρονίως πάσχοντες
Μια από τις δεσμεύσεις είναι ότι κανένας καρκινοπαθής δεν θα ξανασταθεί σε ουρά για να πάρει τα φάρμακά του. Όπως θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης, σε όλους όσοι πάσχουν από κάποια σοβαρή χρόνια πάθηση και σήμερα ταλαιπωρούνται, με απάνθρωπο τρόπο, στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, τα φάρμακά τους θα παραδίδονται στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρωτοβουλία αυτή «αποτελεί την αυτονόητη απάντηση της ΝΔ στη ντροπιαστική διαδικασία, την οποία έχει αναιτίως επιβάλει στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Όπως θα εξηγήσει, η κατ΄ οίκον διανομή των φαρμάκων στους καρκινοπαθείς και τους συμπολίτες μας με σοβαρές χρόνιες παθήσεις (ρευματοπάθεια, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.) έχει ασήμαντο κόστος -το οποίο ήδη υπολογιστεί από τη ΝΔ-, ενώ ο τομέας Υγείας του κόμματος έχει ήδη επεξεργαστεί τους τρόπους, έτσι ώστε να φτάνουν εγκαίρως τα φάρμακα στα σπίτια των ανθρώπων που τα έχουν ανάγκη.

Οι τρεις ενότητες και οι ομιλητές
Στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εφαρμόσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα πολιτικών που θα μειώσει τη φτώχεια, θα αυξήσει την κοινωνική κινητικότητα και θα διασφαλίσει τις αναγκαίες υπηρεσίες στην Υγεία και την κοινωνική πρόνοια, όπως συμβαίνει σε σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. 

«Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής λειτουργεί, δυστυχώς, σήμερα ως πρόσχημα για την οικοδόμηση ενός νέου πελατειακού Κράτους», υποστηρίζουν οι επιτελείς της Πειραιώς.

Στον αντίποδα, αναφέρουν ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, επεξεργαστεί και διαρκώς επικαιροποιεί ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για όλα τα μείζονα προβλήματα στον χώρο της Υγείας, της Ασφάλισης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τις οποίες προτίθεται να παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στο Προσυνέδριο, το οποίο θα εξελιχθεί σε τρεις ενότητες:

*Στην πρώτη Συνεδρίαση με τίτλο «Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που έχουν ανάγκη» θα συζητηθεί η νέα πολιτική για την κοινωνική αλληλεγγύη, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, καθώς και πολιτικές για τη στήριξη νέων οικογενειών. Θα μιλήσουν:
- Ο καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνος Τσακλόγλου, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και ερευνά  ζητήματα οικονομικής ανισότητας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, οικονομικών αποδόσεων της εκπαίδευσης και αναδιανεμητικού ρόλου του Κράτους.
-Ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτριος Γιάννου, επικεφαλής ενός από τους πρώτους Δήμους που εφάρμοσαν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από το 2014.
-Η Ιωάννα Περτσινίδου, κοινωνική λειτουργός με μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Συστημάτων Υγείας που εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια στην PRAKSIS ως υπεύθυνη Προγραμμάτων Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
-Ο Λεωνίδας Ρουμπάτης, χημικός και Πρόεδρος του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου Ιωαννίνων από το 2016.

*Στη δεύτερη ενότητα θα αναπτυχθεί το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης σε σχέση με τις οικονομικές προοπτικές και τις δημογραφικές μεταβολές. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν:
-Ο καθηγητής της ασφαλιστικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο  Πειραιώς Μιλτιάδης Νεκτάριος, ο οποίος έχει διατελέσει διοικητής του Ι.Κ.Α. στην περίοδο 1999 – 2004, καθώς και Πρόεδρος  της ΑΕΔΑΚ  Ασφαλιστικών  Οργανισμών (2000 -2004).
-Η καθηγήτρια στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου - Πεχλιβανίδη, με έμφαση στο δίκαιο της κοινωνικής προστασίας.
-Ο Βύρων Κοτζαμάνης, καθηγητής Δημογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΤΜΧΠΠΑ) και Δ/ντής του Εργαστηρίου Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων (ΕΔΚΑ).
-Η Μαργαρίτα Αντωνάκη, μαθηματικός - αναλογίστρια, η οποία από το 1995 κατέχει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

`*Στην τρίτη τελευταία ενότητα θα συζητηθούν οι Σύγχρονες και Αποτελεσματικές Υπηρεσίες Υγείας για όλους. Ομιλητές θα είναι:
-Ο δημοσιογράφος Ιωάννης Λιάρος, συνιδρυτής και Γραμματέας του Δ.Σ. της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ - Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική & εφηβική ηλικία".
-Ο Ιατρός Παθολόγος Γιάννης Γιαννακάκης, με εξειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας με Διδακτορικό στην Κλινική Επιδημιολογία
-Η Ιωάννα Νταβώνη, διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», και
-Η Μαρία Καραγιαννίδου, ερευνήτρια στο τμήμα Πολιτικής Υγείας του London School of Economics με εξειδίκευση στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης χρόνιων νοσημάτων για ηλικιωμένους.
epirusblog.gr
5 of 5
Το σχέδιό του για την Υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη παρουσιάζει ο Κυριάκος στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5819331013902075541
item