Η καθημερινότητα «πνίγει» την κυβέρνηση -Λύση φαίνεται ο ανασχηματισμός

Η καθημερινότητα «πνίγει» την κυβέρνηση -Λύση φαίνεται ο ανασχηματισμός
Πανηγυρικό τόνο περίμενε η κυβέρνηση να έχει η συζήτηση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ωστόσο η φονική πλημμύρα στη Δυτική Αττική και οι πρώτες ρωγμές -με κόστος ανθρώπινων ζωών- που εμφανίστηκαν στην κυβερνητική εικόνα στιγμάτισαν τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή.
Το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης και το πιο έντονο, είχε να κάνει με τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο και κυρίως όλα όσα δεν έγιναν με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.
Η κυβέρνηση μπορεί να «οδήγησε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε υπερψήφιση του πλεονάσματος, ωστόσο δεν ήταν αυτό το τακτικό πλεονέκτημα  που έμεινε ως εντύπωση, αλλά η προσπάθειά της να χρεώσει τα πάντα σε προηγούμενες κυβερνήσεις επιχειρώντας παράλληλα να διώξει μακριά από την παρούσα Περιφερειακή αρχή τις όποιες ευθύνες και κριτική διατύπωνε η αντιπολίτευση.
Η Ρένα Δούρου, αν και δεν ήταν παρούσα στην αίθουσα της Ολομέλειας αποτέλεσε εν τούτοις τον «αδύναμο κρίκο» καθώς το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής ήταν εστιασμένο σε αυτήν. 
Η εξέλιξη των ημερών και η πορεία επιστροφής στην κανονικότητα για τους κατοίκους των περιοχών που χτυπήθηκαν, θα δείξει κατά πόσο τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για την αποζημίωση των πληγέντων (και την απόσβεση του πολιτικού κόστους που χρεώνεται) θα αποτιμηθούν θετικά από τους πολίτες. 
Ωστόσο αυτή ήταν η  δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα εβδομάδων όπου το success story  της κυβέρνησης Τσίπρα, μπορεί να περνά από τις συμπληγάδες του ΔΝΤ, αλλά μοιάζει να βουλιάζει τη μία στον Σαρωνικό με την πετρελαιοκηλίδα και τώρα στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο στη λάσπη της καταιγίδας.
Ο  Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη Λευκωσία για την τριμερή Ελλάδας Κύπρου Αιγύπτου, με αντικείμενο την ΑΟΖ και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Α.Μεσόγειο, το μυαλό του όμως είναι στην Αθήνα, όπου παρά την εντατική του προσπάθεια να δομήσει το «θετικό σενάριο» η πραγματικότητα και οι αρρυθμίες της κυβερνητικής μηχανής επισκιάζουν την δύσκολη προσπάθεια εξόδου από τα Μνημόνια.
Πετρελαιοκηλίδα, Πλημμύρες, Καμμένος και τραυματισμός της δικηγόρου στα Εξάρχεια, απομειώνουν τα οφέλη της υπερπροσπάθειας στο οικονομικό επίπεδο στερώντας από την κυβέρνηση της Αριστεράς όχι (κατ’ ανάγκη) το ηθικό πλεονέκτημα αλλά την δυνατότητα να πείσει ότι μπορεί να κυβερνήσει αποτελεσματικά.
Ακόμα κι αν η αξιολόγηση κλείσει, η ρωγμή είναι τέτοια που ο ανασχηματισμός θα καταστεί μονόδρομος  για να μηδενίσει το κοντέρ του πολιτικού κόστους. 

epirusblog.gr
5 of 5
Η καθημερινότητα «πνίγει» την κυβέρνηση -Λύση φαίνεται ο ανασχηματισμός
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3199148411810718139
item