Ήπειρος: Αντιδρούν οι δάσκαλοι στα σχολικά γεύματα

Ήπειρος: Αντιδρούν οι δάσκαλοι στα σχολικά γεύματα
Τις αντιδράσεις των δασκάλων συναντά η απόφαση για την παροχή γευμάτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων, απόφαση που περιλαμβάνει και 46 σχολεία στους Νομούς Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας.
Οι δάσκαλοι υποστηρίζουν ότι η λογική που διέπει την Υπουργική Απόφαση είναι πλήρως ξεκομμένη από την πραγματικότητα και την λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Αναφέρουν ότι στα σχολεία δεν υπάρχουν ούτε ειδικοί χώροι σίτισης, ούτε ο κατάλληλος εξοπλισμός, δεν υπάρχουν τραπεζοκόμοι και την ώρα που προβλέπεται για την σίτιση ούτε καθαρίστριες, οι μαθητές θα πρέπει να σιτίζονται στις αίθουσες όπου γίνονται μαθήματα την ώρα που ο χρόνος που μεσολαβεί από την στιγμή ολοκλήρωσης των μαθημάτων ως την παροχή του συσσιτίου, δεν είναι ικανός ούτε οι αίθουσες και τα θρανία να πλυθούν και να απολυμανθούν.
Ιδιαίτερα σε μια εποχή έξαρσης των ιώσεων τίθεται σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των μαθητών-τριων.
Υποστηρίζουν ακόμη ότι οι εκπαιδευτικοί δεν διαθέτουν ούτε τις γνώσεις ούτε την πιστοποίηση που απαιτείται έτσι ώστε να συγκροτούν επιτροπές παραλαβής, ούτε να προβαίνουν σε «ποσοτικό και ποιοτικό έλεγχο των σχολικών γευμάτων».
Η Διδασκαλική Ομοσπονδία, καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων σε όλα τα σχολεία να πάρουν αποφάσεις όπου θα αρνούνται να συγκροτήσουν τις Επιτροπές Παραλαβής και η παράδοση των γευμάτων να είναι στην ευθύνη του αναδόχου. 
Συνάμα ζητά από τους δασκάλους να ενημερώσουν σχετικά τους γονείς και επαναλαμβάνει την πρόταση τα σχολικά γεύματα να δίνονται στους μαθητές ώστε να τα παίρνουν στο σπίτι τους.
epiruspost.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Αντιδρούν οι δάσκαλοι στα σχολικά γεύματα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8034263583592300100
item