Άρτα: Κυνήγι μαγισσών η ανάπτυξη της ιστορικής Άρτας και του νομού Άρτα: Κυνήγι μαγισσών η ανάπτυξη της ιστορικής Άρτας και του νομού | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Κυνήγι μαγισσών η ανάπτυξη της ιστορικής Άρτας και του νομού


Άρτα: Κυνήγι μαγισσών η ανάπτυξη της ιστορικής Άρτας και του νομού
Φούμαρα οι υποσχέσεις του Τσίπρα και της αντιπολίτευσης

Γράφει ο Ιωάννης Σπ. Έξαρχος
Ιστοριογράφος – ιστορικός ερευνητής

«Οι γαρ οργιζόμενοι, εφ οίς δεί, ηλίθιοι δοκούσιν είναι» (Αριστοτέλης, Ηθικά, Νικομάχεια)

Όποιος θέλει να πιάσει μερικούς σφυγμούς της εποχής μας, πρέπει να συγκεντρώσει ένα κάπως ερευνητικό βλέμμα στη σύνθεση της κοινωνίας, που αποτελεί το ζωντανό δυναμικό της. Χρειάζεται ασφαλώς λίγη γενναιότητα για να μπορέσει να ξεπεράσει τις πολύμορφες επιφανειακές σειρήνες, που εκπέμπουν με αυταρέσκεια πανηγυρικές συγκεντρώσεις, σε μείζονες και ελάσσονες κλίμακες.

Πίσω από κάθε αστραφτερή βιτρίνα, φυσώντας ελαφρά και μόνο τη χρυσόσκονη της επιδερμίδας, θα αποκαλύψει με εκπληκτική ευκολία υποπροϊόντα παλαιοπωλείου, φτηνά και αζήτητα. Έτσι θα δει να σωριάζονται μπροστά του χίλια δύο συμβατικά οικοδομήματα, που η εποχή μας διατυμπανίζει πολυθόρυβα τη μεγαλοπρέπειά τους.

Και έχουν πράγματι καταφέρει, σε βαθμό ανησυχητικό, να δημιουργήσουν μάζες αφυδατωμένες, που δεν είναι, ίσως, τίποτε περισσότερο από ένα άθροισμα ανθρωπίνων μονάδων, δέκτες παθητικούς αλλοπρόσαλλων μηνυμάτων, που σε τελευταία ανάλυση εξυπηρετούν μόνο καταναλωτικούς σκοπούς.

Δεν τους εμποδίζει να εμφανιστούν πάνοπλοι «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΕΣ» στο κοινωνικό προσκήνιο, ιδίως όταν πρόκειται να κατακεραυνώσουν εκ του ασφαλούς κάθε «αταξία» της νέας γενιάς. Τότε οπλίζουν τη φαρέτρα τους με όλα τα βέλη των ψευτοσοφών κεφαλιών τους και με ιερή αγανάκτηση χτυπούν αμείλικτα και εξορκίζουν τους δαίμονες εκείνους που απειλούν τα θεμέλια της κοινωνικής ισορροπίας.

Οι περισσότερες μεταπολιτευτικές συνθηματολογίες των εφήμερων ισχυρών, που συνοψίζονται στην κοινωνική ισορροπία με την εξασφάλιση καταναλωτικών αγαθών, απειλούν θανάσιμα κάθε πνευματική ελευθερία και προετοιμάζουν ολοκληρωτικό εξανδραποδισμό του ανθρώπου.

Η βουλιμία των οργανωμένων εμπορικών συμφερόντων φαίνεται πια καθαρά, ότι δεν έχει φραγμούς και όρια. Και, δυστυχώς, η άρχουσα πνευματική, εκκλησιαστική και πολιτική τάξη, αν δεν ευλογεί φανερά τις επιδιώξεις αυτές από ακόρεστη ματαιοδοξία, τις ανέχεται με πλαδαρή αδιαφορία, που και αυτή με τη σειρά της προδίδει ένοχη ιδιοτέλεια, αν δεν προέρχεται από πνευματική άμβλυνση.

Είθισται στο τέλος κάθε χρονιάς να γίνεται απολογισμός των πεπραγμένων και συγχρόνως να εξαγγέλλονται μέτρα για την πορεία στην καινούρια χρονιά που έρχεται, με προοπτική την αναπτέρωση της ελπίδας. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε να ξεχάσουμε τα δυσάρεστα γεγονότα που σημάδεψαν το πρόσφατο παρελθόν, να βελτιώσουμε τα κακώς γενόμενα και συγχρόνως να χαράξουμε μια νέα πορεία ελπίδας για το μέλλον. Κατά την μεταπολιτευτική όμως περίοδο κάθε απολογισμός είναι οδυνηρός, με ελάχιστα ευχάριστα, ενώ τα δυσάρεστα αποτελούν τον κανόνα της καθημερινής μας ζωής.

Η αλλαγή της κομματικής εξουσίας δεν έφερε και την προσδοκώμενη αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας. Η ελπίδα όσων πίστεψαν σε κάθε καλύτερο διαψεύδεται καθημερινώς και αυτό γιατί δεν είπαν από την αρχή την αλήθεια, δεν μας απεκάλυψαν την πραγματική εικόνα των προβλημάτων που υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΟΜΟ ΑΡΤΑΣ.

Συνεχίζουν από τα ΜΜΕ να μοιράζουν υποσχέσεις (ΦΟΥΜΑΡΑ - κοινώς ΜΠΟΥΡΔΕΣ) για να αποσπάσουν ψήφους στις ερχόμενες εκλογές που θα τους οδηγήσουν στην εμπορική εξουσία των συμφερόντων τους μόνο.


Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

Λίκνο των θρύλων, πηγή της Εθνότητας, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ιστορίας, του Αρχαίου και Βυζαντινού πνεύματος και του φυσικού πλούτου. Οι προσφορές του απλές και σοβαρές. Καθήκον του πρώτο, ΤΟ ΧΡΕΟΣ. Μοίρα του βέβαια η ΘΥΣΙΑ. Και αμοιβή αποκλειστική, Η ΜΟΝΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

Μια ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, που ο ουδέτερος θαυμαστής και φιλίστορας θα μπορούσε να την πει ευτυχισμένη.

Μια ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, ωστόσο, που δεν παύει να είναι ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ για την μεσαία και χαμηλή οικονομική τάξη του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΤΑΣ.

Για να πονέσεις, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις. Είναι αναπόφευκτο να αγαπήσεις τον τόπο με τον οποίο έχεις συνδέσει τις πρώτες θεάσεις του ήλιου και τις πρώτες «ανακαλύψεις» των θαυμάτων της ζωής.

Όσα αντικρίζεις απέχουν πολύ σε αισθητική και περιεχόμενο. ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΤΣΑΝΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΓΚΑΡΑΖ ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (ΚΑΣΤΡΟ, ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ κ.λ.π), Η ΑΝΑΡΧΗ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥΠΟΛΗ, ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΝΕΟΒΑΡΒΑΡΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΡΤΑ. Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΙΔΑ Της ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΩΚΤΙΚΑ. Η ΔΥΣΩΔΙΑ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ. «Παν ερπετόν πληγή νέμεται» έλεγε ο Ηράκλειτος. Την πληγή την ξέρουμε. Τα ερπετά τα επιλέγουμε συστηματικά και τα υπηρετούμε μετά πάθους.

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ, και όμως τόσο καθυστερημένος, τόσο εξαθλιωμένος. Να ζητήσουμε ευθύνες; ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΟΛΟΓΙΑΣ;

Χρειάζεται όσοι πραγματικά τον πονούν ενωμένοι χέρι με χέρι, να μελετήσουν την φθίνουσα κατάσταση στον Ιστορικό Νομό Άρτας και να εργασθούν με συνέπεια και επιμονή για την ανάπτυξή του. Απαιτείται δηλαδή ειλικρινή συνεργασία όλων των τοπικών παραγόντων και του λαού και η κατάστρωση ενός προγράμματος δράσεως που θα καλύπτει όλους τους τομείς. ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΝΕΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΠΟΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟΣΚΟΤΑΔΟ ΤΩΝ ΜΠΑΡ, ΤΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΠΑΙΓΝΙΩΝ…

ΜΑΣ ΑΓΝΟΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ, ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΤΑΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ… ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.

Είναι τόση η οικονομική εξαθλίωση των κατοίκων του Ιστορικού Νομού Άρτας, που μόνο μια ολοκληρωμένη κοινή προσπάθεια μπορεί να εμπνεύσει τον σεβασμό προς όλες τις κατευθύνσεις, να κινήσει το ενδιαφέρον ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ.

Να αποτινάξει ο λαός του κάμπου και των ορεινών χωριών τον λήθαργο που τον κατέλαβε. Άλλες περιοχές στην Ελλάδα δεν έχουν τον φυσικό πλούτο του Ιστορικού Νομού Άρτας και όμως έχουν κάνει θαύματα, γιατί αντιμετώπισαν τα προβλήματά τους, γιατί δεν κάθισαν να τα εξετάσουν με ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, γιατί δραστηριοποιήσανε τον μηχανισμό της αυτοδιοικήσεως, γιατί ζητήσανε την βοήθεια ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ. Και δεν ζούνε από τις επιδοτήσεις, τα επιδόματα ανεργίας τα οποία δίνει η εκάστοτε κυβερνητική εξουσία τα οποία παίρνει παράνομα από τις μειώσεις των συντάξεων, μισθών, ΕΚΑΣ, ΕΝΦΙΑ κ.λ.π. για να ταΐσει ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ για ψηφοθηρικούς λόγους και μόνο…

Ας αφήσουμε λοιπόν τις διάφορες αιτιάσεις. Αντί λοιπόν να μας κακοφαίνεται γιατί έρχεται στη δημοσιότητα η ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΜΑΣ, θα πρέπει να στρωθούμε όλοι μαζί για την ανάπτυξη του Ιστορικού Νομού Άρτας και η καλή προκοπή στα νέα παιδιά που καθημερινώς αράζουν στα καφεπωλεία…

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ μπορεί να αναπτυχθεί και να προκόψει αν το θελήσουμε εμείς οι ίδιοι ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥΣ.

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΝΕ ΑΝΤΡΕ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΤΑΦΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΓΩΝ. ΑΛΛΑ Η ΤΟΤΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΡΕΝΕ ΑΝΤΡΕ… ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ… ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ, ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΤΑΣ… με τις γνωστές γεωτρήσεις σε ξένο αχυρώνα… Άκου! γεώτρηση στην οδό Πέτρου Μανέγα.


ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΟΜΟ AΡΤΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

1) Έργα προστασίας, αξιοποίησης και εκμετάλλευσης του Αμβρακικού Κόλπου.

2) Τα εγγειοβελτιωτικά έργα στην πεδιάδα Άρτας - Πέτα και Κομποτίου.

3) Τα έργα στο λιμάνι της Σαλαώρας, της Κοπραίνης και η νέα εθνική οδός Άρτας - Πρεβέζης.

4) Το εμπορικό και επιβατικό αεροδρόμιο στα αλύπεδα Ανέζας - Ψαθοτοπίου.

5) Τους δρόμους Άρτας - Τρικάλων και Άρτας - Καρδίτσας.

6) Η σιδηροδρομική σύνδεση με την Νότια και Βόρεια Ελλάδα.

7) Την ανεξάρτητη και αυτοτελή ίδρυση της Ανώτατης Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα όπως λειτουργεί στην Αθήνα και να μην υπάγεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

8) Την κατασκευή και λειτουργία δημοσίων κτιρίων για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ώστε να μην πληρώνει ο φτωχόκοσμος και τα ενοίκια τα παίρνει η παρέα της εύπορης τάξης…

9) Κατασκευή και λειτουργία Δικαστικού Μεγάρου για όλες τις υπηρεσίες της Δικαιοσύνης, ποινικό και διοικητικό Εφετείο, για να μην παίρνουν τα ενοίκια οι πλούσιοι και οι καλόγηροι… (1.740 ευρώ το μήνα εισπράττουν από το Ειρηνοδικείο - Πταισματοδικείο για 12 χρόνια).

10) Κατασκευή και λειτουργία της Πυροσβεστικής για να μην πληρώνει ο φτωχόκοσμος τα ενοίκια και τα παίρνει ο ιδιώτης.

11) Κατασκευή και λειτουργία του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου μέσα στο ιστορικό Κάστρο - μουσείων - κρατικής βιβλιοθήκης κ.λ.π. Το σημερινό μουσείο λειτουργεί ως προκάτ κατασκευή στις όχθες του Αράχθου.

12) Αναστήλωση και συντήρηση του ιερού Βυζαντινού ναού της Παρηγορήτισσας που είναι έτοιμη να καταρρεύσει και η Αρχαιολογία έχει έχει δώσει περισσότερη σημασία στα τζαμιά.

13) Επιστροφή όλων των αρχαιολογικών ευρημάτων της Αρχαίας Αμβρακίας και της Βυζαντινής Άρτας που εκτίθενται στα μουσεία των Ιωαννίνων σε άλλες Ελληνικές πόλεις και στο εξωτερικό (Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία κ.λ.π.) 

14) Στελέχωση με επιστημονικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, νοσηλευτικού προσωπικού, διοικητικού προσωπικού, ιατρικών μηχανημάτων (αξονικό τομογράφο, μαγνητικό τομογράφο, λιθοτριψίας, υπερήχων, για τα χειρουργεία, φαρμακευτικού υλικού, συντήρηση του κτιρίου κ.λ.π. ώστε οι ασθενείς και οι συγγενείς τους να μην μετακινούνται σε άλλες πόλεις Ιωάννινα, Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό).

15) Νέο ξενοδοχείο στην Περιφέρεια της Άρτας, έξω από τον ιστορικό χώρο του Φρουρίου της Άρτας.

16) Εκμετάλλευση της γεωθερμίας στην περιοχή Συκιών και Λουτροτόπου.

17) Ανάπλαση της ιστορικής Άρτας και των χωριών.

18) Μέγαρο του ΙΚΑ και της κλινικής του.

19) Επαναλειτουργία των έξι εργοστασίων της χυμοποίησης.

20) Έργα προστασίας της Άρτας και των Κοινοτήτων από επικείμενη προσβολή του ποταμού Αράχθου.

21) Έργα για την αντιμετώπιση κινδύνου λόγω σεισμού (προκάτ κ.λ.π.)

22) Αναδάσωση όλων των ορεινών περιοχών του Νομού Άρτας.

23) Εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου (βωξίτη κ.λ.π.) και των υδρογονανθράκων (τεράστια κοιτάσματα).

24) Ανάδειξη των ορεινών περιοχών του Νομού με τουριστικές εγκαταστάσεις, όπως ξενοδοχεία, στίβο χιονοδρομιών κ.λ.π.

25) Κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων στην Άρτα και στις Κοινότητες.

26) Διάνοιξη νέων δρόμων και κατασκευή νέων πλατειών πρασίνου στην πόλη και στις Κοινότητες.

27) Την λειτουργία Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Ελληνικού Στρατού.

28) Την λειτουργία Σχολής Αρχιφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

29) Την κατασκευή και λειτουργία των Κρατικών Αρχείων του Νομού Άρτας.

30) Την κατασκευή νέου εθνικού σταδίου ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

31) Την κατασκευή και λειτουργία σταθμών Υπεραστικών, Αστικών, ΤΑΞΙ και φορτηγών.

32) Την παραγωγή και εκμετάλλευση της σόγιας, του λυκίσκου, της αμπέλου, της ελιάς και της τυποποίησης της παραγωγής τους, όπως και η παραγωγή του βαμβακιού, των σιτηρών και της σιροτροφίας (κοινώς μετάξι που παρήγαγε η ιστορική Άρτα και γινότανε η εξαγωγή στο εξωτερικό).

33) Την κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου οινοποιίας, μπύρας και τσίπουρου.

34) Την παραγωγή και την εκμετάλλευση της ιχθυοκαλλιέργειας και των οστρακοειδών του Αμβρακικού κόλπου και η εξαγωγή αυτών στο εξωτερικό με τυποποίηση.

35) Εργοστάσιο χάρτου.

36) Εργοστάσιο επεξεργασίας των σκουπιδιών της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

37) Οι κάτοικοι του νομού Άρτας να μην πληρώνουν για τον ηλεκτρισμό στη ΔΕΗ αφού εκμεταλλεύεται τον Άραχθο με την κατασκευή του φράγματος Πουρναρίου, όπως στην Κοζάνη οι κάτοικοι δεν πληρώνουν για τον ηλεκτρισμό.

38) Την λειτουργία της Ιερατικής Σχολής, την συντήρηση και λειτουργία των Ιερών Ναών που είναι σε πλήρη εγκατάλειψη στην Άρτα και στα χωριά. Το οικόπεδο που κάποτε στέγασε τις αγροτικές φυλακές και ανήκει στο Δημόσιο να γίνει η κατασκευή και λειτουργία της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου των ιερών κειμηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας.

39) Την κατασκευή και λειτουργία μονάδας που θα φιλτράρει το νερό που χρησιμοποιείται για πόσιμο… στους κατοίκους.

40) Την κατασκευή μονάδας για την συλλογή βοτάνων και επεξεργασία αυτών που προέρχονται από το Νομό Άρτας.

41) Την λειτουργία της Δημοτικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Δημοτικής Φιλαρμονικής, Δημοτικής Χορωδίας και Δημοτικού Πνευματικού - Πολιτιστικού Κέντρου με βιβλιοθήκη, αρχείων του Δήμου Άρτας, αρχείων στολών και ιστορικών κειμηλίων, εφημερίδων, περιοδικών, βιβλίων, φωτογραφιών, καρτών, γκραβουρών κ.λ.π. και έκδοση βιβλίου της ιστορίας του Δήμου Αρταίων.

Από την ταπεινή μου θέση τα πρότεινα τα παραπάνω έργα και πήρα καταφατική απάντηση από τον τότε ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ κ. ΡΕΝΕ ΑΝΤΡΕ… και οι γνωστοί καιροσκόποι του Νομού Άρτας… γνωστοί έμποροι της πολιτικής… ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝΕ.

Ευχαριστώ τους κ.κ. επικεφαλής των πολιτικών κομμάτων που συχνάκις κάθε τετραετία περνάνε από τον Ιστορικό Νομό Άρτας… και μοιράζουν υποσχέσεις… ΦΟΥΜΑΡΑ… (κοινώς μπούρδες). ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ και των Ιωαννίνων που πέσαμε στα χέρια τους… ΟΛΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ.

maxitisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Κυνήγι μαγισσών η ανάπτυξη της ιστορικής Άρτας και του νομού
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 8321514098693823785
Σχόλια
item