Ιράν: Αν μας απειλήσει η Ευρώπη, θα αυξήσουμε το βεληνεκές των πυραύλων μας Ιράν: Αν μας απειλήσει η Ευρώπη, θα αυξήσουμε το βεληνεκές των πυραύλων μας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ιράν: Αν μας απειλήσει η Ευρώπη, θα αυξήσουμε το βεληνεκές των πυραύλων μας

Το Ιράν προειδοποιεί ότι θα αυξήσει το βελληνεκές των πυραύλων του (Φωτογραφία: AP/  Vahid Salemi)
Ο ταξίαρχος Χοσεΐν Σαλαμί, αναπληρωτής επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησε την Ευρώπη ότι αν απειλήσει την Τεχεράνη, οι Φρουροί θα αυξήσουν το βεληνεκές των πυραύλων άνω των 2.000 χιλιομέτρων.
«Αν έχουμε διατηρήσει το βεληνεκές των πυραύλων μας μέχρι τα 2.000 χιλιόμετρα, αυτό δεν είναι εξαιτίας έλλειψης τεχνολογίας… Ακολουθούμε ένα στρατηγικό δόγμα», τόνισε ο Σαλαμί, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Fars.
«Μέχρι σήμερα θεωρούμε ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί μια απειλή, για αυτό και δεν έχουμε αυξήσει το βεληνεκές των πυραύλων μας. Αλλά αν η Ευρώπη θέλει να μετατραπεί σε μια απειλή, τότε θα αυξήσουμε το βεληνεκές των πυραύλων μας», πρόσθεσε.
Η Γαλλία είχε ζητήσει διάλογο με το Ιράν για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων, για πιθανή διαπραγμάτευση, ξεχωριστά από την συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, που υπεγράφη με τις μεγάλες δυνάμεις το 2015.
Το Ιράν επανειλημμένα τονίζει ότι το πυραυλικό του πρόγραμμα είναι αμυντικό και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση.
Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιράν: Αν μας απειλήσει η Ευρώπη, θα αυξήσουμε το βεληνεκές των πυραύλων μας
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 2029038619605350247
Σχόλια
item