Ρεαλιστική εκπαίδευση σε Τακτικές Μάχης ,Επεμβάσεων και Συλλήψεων …Στα Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ της Κρήτης!

Ρεαλιστική εκπαίδευση σε Τακτικές Μάχης ,Επεμβάσεων και Συλλήψεων …Στα Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ της Κρήτης!
Απο την θεωρητική εκπαίδευση και τα  καθημερινά θέματα ρουτίνας, οι Αστυνομικοί της Κρήτης πέρασαν στην Ρεαλιστική εκπαίδευση με  πραγματικές συνθήκες Μάχης ....Μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που αναβαθμίζει την παρεχόμενη εκπαίδευση και αναβαθμίζει τα Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ!
Στο πλαίσιο αναβάθμισης και κατάρτισης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, οργανώθηκε από το Αρχηγείο της  Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την επιμέλεια της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, εκπαίδευση σε θέματα τακτικών μάχης – επεμβάσεων – συλλήψεων – ελέγχων υπόπτων ατόμων, με σκοπό την αντιμετώπιση καταστάσεων υψηλού κινδύνου.
Η προαναφερόμενη εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευτές της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και του Τμήματος Ειδικών Αποστολών (Τ.Ε.Α.) Κρήτης, κατά το χρονικό διάστημα από 16-10-2017 έως και         18-11-2017, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου καθώς και σε άλλους βοηθητικούς χώρους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σύμφωνα με το cretalive.gr/ , περιλάμβανε :
·       Ενημέρωση σε θέματα ασφάλειας και προστασίας κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων
·       Συλλήψεις υψηλού κινδύνου
·       Συνοδείες Επισήμων προσώπων υψηλού κινδύνου
·       Ανάπτυξη θεμάτων και τρόπων για την αντιμετώπιση περιστατικών κατά τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων
·       Εκμάθηση προβλεπόμενων αστυνομικών τεχνικών για την διαχείριση κρίσιμων περιστατικών
·       Πρακτική εκπαίδευση.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτέλεσαν έμπειρα και ειδικά καταρτισμένοι αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και του Τμήματος Ειδικών Αποστολών (Τ.Ε.Α) Κρήτης. 
Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου!
Το ιστορικό αυτό Τμήμα ιδρύθηκε στα Χανιά το έτος 1918 ως Παράρτημα Σχολής Οπλιτών Χωροφυλακής Κρήτης και αργότερα ως Παράρτημα Σχολής Αστυφυλάκων Κρήτης.
Κατά τα έτη 1945-1951 η Σχολή λειτούργησε στη Σούδα απ΄ όπου το Φεβρουάριο του 1951 μεταστεγάστηκε στη πόλη του Ρεθύμνου, στην οδός Καζαντζάκη αρ. 36, όπου λειτουργεί μέχρι σήμερα
. Το συγκρότημα των οικημάτων που στεγάζεται έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Ρεθύμνου με σπουδαιότερο το κτίριο του παλαιού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
http://veteranos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ρεαλιστική εκπαίδευση σε Τακτικές Μάχης ,Επεμβάσεων και Συλλήψεων …Στα Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ της Κρήτης!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8381804903085984375
item