Ποια εισοδηματικά όρια θέλει να βάλει για το μέρισμα η κυβέρνηση

Ποια εισοδηματικά όρια θέλει να βάλει για το μέρισμα η κυβέρνηση
Διευρυμένα εισοδηματικά όρια, σε σχέση με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, επιδιώκει να βάλει στο φετινό μέρισμα η κυβέρνηση, ωστόσο ακόμα δεν έχουν ανάψει πράσινο φως οι Θεσμοί.
Για «εισοδηματικά κριτήρια, τέτοια που να το πάρουν και οι δικαιούχοι του ΚΕΑ αλλά και κάποιοι με υψηλότερα εισοδήματα» έκανε λόγο στο iefimerida υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση ότι και φέτος η κυβέρνηση επιδιώκει να λάβει το μέρισμα τη μορφή επιδόματος. Αυτή τη στιγμή, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ υπολογίζονται σε περίπου 630.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι ζουν σε συνθήκες απόλυτης ένδειας.
Είναι ενδεικτικό ότι τα εισοδηματικά όρια διαμορφώνονται ως εξής:
  • Μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 1.200 ευρώ
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 ευρώ
  • Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 ευρώ
  • Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, 2.400 ευρώ
  • Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, 2.700 ευρώ
  • Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, 3.000 ευρώ.
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι ακόμα κι αν ανέβει λίγο ο πήχης των εισοδηματικών κριτηρίων, οι δικαιούχοι θα παραμένουν στη ζώνη των φτωχών νοικοκυριών. Σημειωτέον ότι το κατώφλι φτώχειας ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ στις 4.500 ευρώ ανά άτομο και 9.450 ευρώ για τετραμελή οικογένεια.
Μιλώντας χθες το βράδυ στην ΕΡΤ, ο Ε. Τσακαλώτος ανέφερε ότι το μέρισμα θα είναι διπλάσιο από πέρσι και τουλάχιστον 1,1 δις ευρώ, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει συμφωνία για το μέγεθος και την κατανομή του. Ωστόσο, λίγες ώρες νωρίτερα, υψηλόβαθμος κοινοτικός αξιωματούχος άφηνε να εννοηθεί ότι το θέμα δεν έχει κλείσει κι ότι θα ρυθμιστεί οριστικά με την επιστροφή των Θεσμών στο τέλος Νοεμβρίου.

epirusblog.gr
5 of 5
Ποια εισοδηματικά όρια θέλει να βάλει για το μέρισμα η κυβέρνηση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7904247020154391235
item