Υπερφορολόγηση και γραφειοκρατικά εμπόδια διαπιστώνει ο ΣΕΒ

Υπερφορολόγηση και γραφειοκρατικά εμπόδια διαπιστώνει ο ΣΕΒ

Η υπερφορολόγηση απειλεί να καθηλώσει τη χώρα σε μία υποτονική ανάπτυξη, προειδοποιεί ο ΣΕΒ στο μηνιαίο δελτίο του, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τα εμπόδια που θέτει η κυβέρνηση στην υλοποίηση εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και η Eldorado Gold.

Ο ΣΕΒ εκτιμά πως η ανάκαμψη αναμένεται να ενισχυθεί το 2018 και το 2019, τονίζοντας ωστόσο πως ο κίνδυνος παραμονής σε τροχιά αναιμικής ανάπτυξης εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς η υπερφορολόγηση ασκεί πιέσεις στο εισόδημα και την κατανάλωση.

«Διάφορα γραφειοκρατικά και αδειοδοτικά εμπόδια που η κυβέρνηση δημιουργεί ή δυσκολεύεται να διαχειριστεί, ανατρέπουν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εμβληματικών επενδύσεων που συγκεντρώνουν το διεθνές ενδιαφέρον, όπως συμβαίνει με την Eldorado Gold και το Ελληνικό».

Δεδομένου του ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο για την προσέλκυση κεφαλαίων, τέτοιες συμπεριφορές, που οδηγούν σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και θέτουν εμπόδια σε μεγάλες επενδύσεις, προκαλούν δισταγμό σε κάθε δυνητικό επενδυτή να δεσμεύσει κεφάλαια στην Ελλάδα, επισημαίνει ο ΣΕΒ.

Η επιτάχυνση των επενδύσεων, την οποία αναδεικνύει στο χθεσινό δελτίο του, όπως και η υπερφορολόγηση είναι τα δύο μεγάλα ζητήματα που ο ΣΕΒ αναδεικνύει το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να βγει από την κρίση.

epirusblog.gr
5 of 5
Υπερφορολόγηση και γραφειοκρατικά εμπόδια διαπιστώνει ο ΣΕΒ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3412096983333878485
item