«Εκβιασμό» Καμμένου σε Τσίπρα βλέπουν στη ΝΔ «Εκβιασμό» Καμμένου σε Τσίπρα βλέπουν στη ΝΔ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

«Εκβιασμό» Καμμένου σε Τσίπρα βλέπουν στη ΝΔ

«Εκβιασμό» Καμμένου σε Τσίπρα βλέπουν στη ΝΔ

Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτοξεύει βολές και κατά του προέδρου της Βουλής χαρακτηρίζοντας «κοινοβουλευτικά ανήκουστο» να κάνει «το καπρίτσιο του πρωθυπουργού». 

Την εκτίμηση ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, «εκβίασε» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αξιώνοντας να είναι στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επερώτησης για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, διατυπώνουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που χαρακτηρίζουν «κοινοβουλευτικά ανήκουστα» τα όσα οδήγησαν στη μετάθεση της συζήτησης.

Στελέχη της Πειραιώς υπενθυμίζουν ότι η συζήτηση της επερώτησης ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα και η κυβέρνηση με επιλογή της την ανέβαλε, προκειμένου να προταχθεί η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα. Και, όπως επισημαίνουν, «κάλλιστα θα μπορούσε να προγραμματιστεί την Τρίτη, αν δεν ήθελε να μην συζητηθεί το σκάνδαλο Καμμένου».


Υποστηρίζουν ακόμη ότι το πρωθυπουργικό ταξίδι στο Παρίσι δεν είναι επίσημο. Και, αντικρούοντας τον ισχυρισμό του Μεγάρου Μαξίμου ότι «ήταν προγραμματισμένο από καιρό», θέτουν το ερώτημα: «Γιατί μέχρι σήμερα το πρωί δεν το είχαν καν ανακοινώσει;». 

Με αυτή την επιχειρηματολογία, αξιωματούχοι της Πειραιώς άγονται στο «προφανές» συμπέρασμα ότι «ο Καμμένος αξίωσε από τον Τσίπρα να είναι στη Βουλή, εκβιάζοντάς τον». Και προς επίρρωση της εκτίμησής τους, αναρωτιούνται: «Αλλιώς, γιατί δεν είχε μιλήσει μέχρι τώρα ο Τσίπρας;».

Κατά τους γαλάζιους επιτελείς, η επίκαιρη επερώτηση είναι μια διαδικασία σε επίπεδο βουλευτών - υπουργού. Και, όπως προσθέτουν, «ουδέποτε η Νέα Δημοκρατία είπε ότι θα μιλούσε ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Γι' αυτό αναφέρουν ότι «αν θέλει ο κ. Τσίπρας να κάνει μια συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών, ας την κάνει την Παρασκευή ή την Δευτέρα».

Από τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εξαιρείται ούτε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Όπως αναφέρουν, «ποτέ στο παρελθόν πρόεδρος Βουλής δεν ανέβαλε επίκαιρη επερώτηση για να κάνει το καπρίτσιο του πρωθυπουργού». Και καταλήγουν επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι κοινοβουλευτικά ανήκουστο».
Epirusblog Gr
5 of 5
«Εκβιασμό» Καμμένου σε Τσίπρα βλέπουν στη ΝΔ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 602207269625896933
Σχόλια
item